Μετά από μικρές αλλαγές στη σχεδίαση της Formula 1 για το ισπανικό Grand Prix το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Haas επέλεξε να κάνει ακόμα ένα βήμα και να ανανεωθεί εν όψει του αγώνα της Κυριακής στο Μονακό.

Ο συνιδιοκτήτης της ομάδας NASCAR, Gene Haas, ενέταξε στο grid το 2016 την επώνυμη λειτουργία F1, αγωνιζόμενος με τα κόκκινα, μαύρα και γκρι χρώματα της Haas Automation. Η ομάδα έκανε κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στην εμφάνισή της μεταξύ 2016 και 2017, αλλά υποχρεώθηκε να προβεί σε αλλαγές για τον τελευταίο αγώνα στην Ισπανία, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες οδηγίες της FIA για τα αυτοκόλλητα αναγνώρισης των οδηγών.

Η Haas εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός προκειμένου να κάνει πιο εκτεταμένες αλλαγές στο σχεδιασμό του μονοθεσίου της, αφήνοντας πλέον πίσω το κόκκινο χρώμα που κυριαρχούσε προηγουμένως στο VF – 17 και εισάγοντας ένα ανοιχτό γκρι. “Η αλλαγή θα μείνει για όλο το υπόλοιπο του Πρωταθλήματος. Με τη μεταβολή στο μέγεθος των αριθμών και την τοποθέτησή τους, εξετάσαμε το να κάνουμε όλο το μονοθέσιο λίγο πιο ορατό”, ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας Guenther Steiner.