Η Alfa Romeo Stelvio είναι ένα από τα μοντέλα που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό. Αυτό η ιταλική φίρμα θέλει να το εκμεταλλευτεί και για αυτό το λόγο δημιούργησε μια νέα έκδοση με την ονομασία Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti, η οποία προσφέρει κάποια από τα χαρακτηριστικά της ισχυρής Quadrifoglio.

Το νέο μοντέλο διαθέτει νέο πίσω προφυλακτήρα, φιμέ τζάμια και νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, ενώ υπάρχουν και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara, ενώ αρκετά μέρη είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου θέλουν να προσφέρουν περισσότερη πολυτέλεια.

Μηχανικά θα υπάρχουν δύο επιλογές μια βενζίνης και μια πετρελαίου. Η έκδοση βενζίνης είναι με τον 4κύλινδρο Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 280 ίππους, ενώ από πλευράς πετρελαίου υπάρχει ο κινητήρας χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 210 ίππους. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Ένα κομμάτι που έχουν προσέξει ιδιαίτερα οι Ιταλοί είναι η ασφάλεια. Έτσι η νέα Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti διαθέτει τα συστήματα Lane Keeping Assist, Active Cruise Control, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist και Highway Assist και Driver Attention Assist. Επιπλέον, υπάρχει και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το οποίο λειτουργεί σε ορισμένες συνθήκες.

Η Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti μπορεί να μην είναι μια Quadrifoglio, όμως από πλευράς εξοπλισμού δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το ισχυρό μοντέλο της ιταλικής φίρμας. Εμείς είμαστε σίγουροι πως η ζήτηση θα είναι μεγάλη, αφού το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει πολλά περισσότερα από τις απλές Stelvio με την τιμή να είναι σίγουρα χαμηλότερη από μια Stelvio Quadrifoglio. Βέβαια, η τελική επιλογή είναι πάντα δική σας.