Το Μάρτιο του 2021 η Jaguar E-Type συμπληρώνει τα 60 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με μία επετειακή έκδοση της F-Type. Πρόκειται για την F-Type Heritage 60 Edition, η οποία είναι βαμμένη στο χρώμα Sherwood Green, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη E-Type της δεκαετίας του 60.

Φυσικά, η διαφορά τονίζεται με τις μαύρες λεπτομέρειες, αλλά και αυτές τις χρωμίου. Πιο συγκεκριμένα μαύρες λεπτομέρειες υπάρχουν στις δαγκάνες των φρένων, οι οποίες συνδυάζονται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα καφέ δερμάτινα καθίσματα, τα οποία συνδυάζονται άψογα με το μαύρο υπόλοιπο εσωτερικό. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά η F-Type Heritage 60 Edition τροφοδοτείται από το V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 575 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 71,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν, αφού όπως ανακοίνωσε η βρετανική φίρμα θα κατασκευαστούν μόλις 60 Jaguar F-Type Heritage 60 Edition, οι οποίες αναμένονται να γίνουν ανάρπαστες. Τέλος, οι τιμές ξεκινούν από 122.500£ ή 135.568€. Μπορεί η συγκεκριμένη έκδοση της Jaguar να είναι για λίγους, όμως είμαστε σίγουροι πως αξίζει και με το παραπάνω.