Νέα έκδοση για το Golf

Νέα έκδοση για το Golf

Η Volkswagen μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη γκάμα του Golf, με μια νέα έκδοση. Πρόκειται για την έκδοση TSI EVO ACT BlueMotion, με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, που υπόσχεται καταναλώσεις όπως αυτές του πετρελαίου. Αυτό προκύπτει από το ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι 10% πιο οικονομικός, με τη μέση κατανάλωση, με βάση τον κατασκευαστή να είναι 4,8 λίτρα/100χλμ.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς ο νέος κύκλος καύσης TSI Miller με τη  χρήση του Hi – Tech υπερσυμπιεστή και τη μεταβλητή γεωμετρία τουρμπίνας (VTG), πετυχαίνει μείωση της κατανάλωσης. Έτσι εκτός πόλης πέφτει ακόμα και κάτω από τα 4 λίτρα/100χλμ. Ένα ακόμα νέο στοιχείο είναι πως ο κινητήρας μπορεί να απενεργοποιήσει τους δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους κάτι που φτάνει την κατανάλωση στα επίπεδα που αναφέραμε.

Αυτό επιτυγχάνεται όταν οι απαιτήσεις ισχύος είναι χαμηλές και το αυτοκίνητο κινείται από τις 1.400 έως τις 4.000 σ.α.λ. και ταχύτητες μέχρι τα 130 χλμ/ώρα. Φυσικά, η αλλαγή αυτή δε γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό παρά μόνο από την ένδειξη “2κύλινδρη λειτουργία” στον πίνακα οργάνων. Η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 130 ίππους, κάτι που κάνει το Turbo να αποδίδει όπως πρέπει χωρίς να πιέζεται για να δώσει μεγαλύτερη ισχύ.

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι πως η έκδοση 1.5 TSI EVO ACT BlueMotion συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων. Σε αυτή την περίπτωση μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι από το γκάζι ανάλογα τις κυκλοφοριακές συνθήκες η μονάδα ελέγχου του κινητήρα σβήνει τον TSI και τον απομονώνει από τη μετάδοση απελευθερώνοντας το συμπλέκτη, με το αυτοκίνητο να ρολάρει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης μέχρι και 0,4 λίτρα/100χλμ.

Εμφανισιακά δε διαφέρει από τις άλλες εκδόσεις του Golf, αλλά ξεχωρίζει με το λογότυπο BlueMotion, το οποίο βρίσκεται στη μάσκα και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Όσο για την τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης; Με 19.500€ το πήρες και έφυγες.