Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Volvo Car Hellas, ανακοίνωσε την ανάκληση 483 οχημάτων S60 και S80 (κωδικός ανάκλησης R-10058), με έτος παραγωγής από το 2001 έως το 2003. 

Μετά από έρευνες της Volvo Cars, έχει βρεθεί ένα πρόβλημα στον αερόσακο του οδηγού. Σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου οδηγού λόγω σύγκρουσης, ενδέχεται σε σπάνιες περιπτώσεις να εξέχουν μικρά υπολείμματα του ενεργοποιητή από το εσωτερικό του αερόσακου, τα οποία είναι πιθανό να προκαλέσουν τραυματισμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Volvo επιθυμούν για να γίνει αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Volvo Car Hellas στο τηλέφωνο 210-6241833.