Ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, δήλωσε ότι ο Lewis Hamilton ανήκει σε μια από τις θρυλικές μορφές της Formula 1. Ο οδηγός της Mercedes εξασφάλισε τον 6ο Παγκόσμιο τίτλο του στο Austin και πλέον είναι μόλις ένα πίσω από τον Michael Schumacher που έχει 7. Οι διακρίσεις είναι πολλές για τον ίδιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μεταξύ αυτών ο Montezemolo, ο οποίος ήταν επικεφαλής στις θρυλικές εποχές των Schumacher και Niki Lauda στο Maranello, του προσέφερε τον υψηλότερο έπαινο.

“Ο Lewis είναι απίθανος” ανέφερε στο ιταλικό ραδιόφωνο της RAI. “Πιστεύω ότι ο τίτλος θα δώσει μεγάλη ευχαρίστηση στον φίλο μου Niki Lauda που είναι στον παράδεισο, γιατί ήταν αυτός που έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρει τον Hamilton στη Mercedes, όταν πολλοί δεν πίστευαν ότι μπορεί να πετύχει”.

Τα λόγια του Montezemolo συμπίπτουν με τις ατέρμονες υποθέσεις ότι ο 34χρονος Hamilton μπορεί να αναζητήσει μια νέα πρόκληση μεταβαίνοντας στη Ferrari, κάτι που αυτή τη στιγμή εικάζουν, ότι το 2021 θα είναι το έτος κατά το οποίο ο Βρετανός θα μεταβεί στους κόκκινους. Ο 72χρονος Montezemolo συμπλήρωσε, “Πρώτα από όλα θαυμάζω την αθλητική συμπεριφορά του τόσο μέσα, όσο και έξω από το μονοθέσιο. Έπειτα, υπάρχει η εξαιρετική ικανότητά του να ρυθμίζει τον αγώνα ανάλογα με τις ανάγκες του Circuit”.

“Είναι πολύ γρήγορος, ξέρει πώς να χρησιμοποιεί τον κινητήρα και τα ελαστικά με έξυπνο τρόπο και είναι απίθανος στο να φέρνει αποτέλεσμα στην ομάδα. Είναι ένας οδηγός που οδηγείται στον κόσμο των μύθων της Formula 1. Την περασμένη χρονιά κέρδισε ακόμα και όταν σε ορισμένους αγώνες το μονοθέσιό του δεν ήταν το καλύτερο. Ξεκινώντας από το Fangio, τον κατέταξα στο ίδιο επίπεδο με τους Lauda, ​​Schumacher, Senna, Clark και Stewart”, πρόσθεσε ο Ιταλός βετεράνος της F1.

Σίγουρα ο Luca di Montezemolo γνωρίζει πολύ καλά τη Formula 1 και τους οδηγούς και η κρίση του πάντα είναι από τις πιο σωστές. Τώρα το αν ο Hamilton κάποια στιγμή φορέσει την κόκκινη φόρμα της Scuderia θα είναι πραγματικά μια μεγάλη είδηση. Δε γνωρίζουμε αν ποτέ γίνει αυτό, αλλά συνήθως λένε όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Ο χρόνος θα δείξει.