Η έκθεση CES κάθε χρόνο έχει να παρουσιάσει τα πιο έξυπνα πράγματα όσον αφορά στα ηλεκτρονικά. Εκεί οι εταιρείες αυτοκινήτων παρουσιάζουν πάντα κάτι ξεχωριστό. Η Hyundai στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσίασε το MOBIS. Πρόκειται για ένα έξυπνο αυτόνομο όχημα, το οποίο διαθέτει ξεχωριστά συστήματα φωτισμού.

Το φουτουριστικό πρωτότυπο Coupe όχημα μπορεί να είναι μικρό, όμως μπορεί να ανιχνεύσει τα πάντα. Οι προβολείς του έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ανάλογα το εμπόδιο που θα συναντήσουν μπροστά τους παίρνουν και το ανάλογο χρώμα. Για παράδειγμα όταν ένας πεζός βρίσκεται μπροστά από το MOBIS οι προβολείς γίνονται κόκκινοι για να δείξουν ότι δεν είναι ασφαλές να προχωρήσουμε μπροστά από το όχημα. Όταν το όχημα σταματήσει, οι προβολείς προβάλλουν ένα σύμβολο διασταύρωσης στο έδαφος για να υποδείξουν ότι είναι ασφαλές να προχωρήσετε.

Οι πεζοί μπορούν να ανιχνευθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 137 μέτρων και το όχημα μπορεί να τους δείξει ακόμη και τι σκοπεύει να κάνει στη συνέχεια. Όταν πλησιάζει σε πεζούς μπορεί να σχηματιστεί ένα βελάκι στα φωτιστικά σώματα που δείχνει αν θα συνεχίσει το όχημα ή αν θα σταματήσει.

Όλα αυτά στη σκέψη μας είναι πολύ ωραία και ανώδυνα, όμως να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα θέλει πολύ καιρό, γιατί όπως έχουν πει και παλαιότερα ένα λάθος του συστήματος μπορεί να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα που δεν τα θέλει κανένας. Όπως και να χει το MOBIS δείχνει το μέλλον.