Το MX-5 της Mazda συμπληρώνει το 2020 αισίως 31 χρόνια στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Οι Ιάπωνες γιορτάζουν το γεγονός αυτό με μικρές αναβαθμίσεις για το αγαπημένο σπορ μοντέλο. Η πιο σημαντική αλλαγή έρχεται στο νέο χρώμα, το οποίο θα είναι το Polymetal Grey Metallic. Φυσικά, το χρώμα το γνωρίζουμε από το Mazda 3, το οποίο ντύθηκε με το συγκεκριμένο χρώμα νωρίτερα μέσα στο έτος.

Εκτός από το γκρι μεταλλικό χρώμα, το Mazda MX-5 διαθέτει γκρι μαλακή οροφή, καπάκια καθρεπτών στο χρώμα του αμαξώματος και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16” με γυαλιστερό φινίρισμα. Στο εσωτερικό βρίσκουμε το μπορντό χρώμα στα δερμάτινα καθίσματα από Nappa, αλλά και στο ταμπλό. Φυσικά, για όποιον θέλει υπάρχουν και οι μαύρες επενδύσεις.

Επιπλέον, στο ανανεωμένο MX-5 προσφέρονται τα φρένα της Brembo, το νέο κλειδί Fob με το σήμα Mazda, αλλά και το σύστημα Advanced Smart City Brake Support, το οποίο ανιχνεύει πεζούς μέσα στη νύχτα. Μηχανικά δεν έχουμε καμία αλλαγή, αφού παραμένουν οι δύο 4κύλινδροι SkyActiv-G κινητήρες χωρητικότητας 1,5 και 2 λίτρων, οι οποίοι συνδυάζονται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων ή με το αντίστοιχο αυτόματο.

Για όσους ενδιαφέρονται το κακό είναι πως για την ώρα η ανανεωμένη έκδοση προσφέρεται ήδη στην Ιαπωνία και στην Αυστραλία, χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση για την αμερικάνικη και την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά είμαστε σίγουροι πως πολύ γρήγορα θα προωθηθεί και στην Ευρώπη.