Η M3 της BMW έχει γράψει, αλλά και συνεχίζει να γράφει τη δική της ιστορία στην αυτοκίνηση. Οι παλαιότερες εκδόσεις μπορεί να έχουν κάποια χιλιόμετρα παραπάνω, αλλά πάντα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον. Έτσι και η συλλεκτική BMW M3 Sport Evolution του 1990, η οποία πλέον ψάχνει το νέο της αγοραστή.

Για όσους δε θυμούνται το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πλέον κάτι παραπάνω από συλλεκτικό, αφού κυκλοφόρησε σε μόλις 600 κομμάτια. Η συγκεκριμένη M3 Sport Evolution είναι σε μαύρο χρώμα, ενώ στο κοντέρ υπάρχουν 116.981 χιλιόμετρα, αφού το αυτοκίνητο μέχρι ένα σημείο κινούνταν κανονικά καθημερινά.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο 4κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 238 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,4 κιλά. Φυσικά, υπάρχουν τα ρυθμιζόμενα αεροδυναμικά βοηθήματα (Splitter και πίσω αεροτομή), τα πιο φαρδιά φτερά και η χαμηλότερη ανάρτηση κατά 10 χιλιοστά. Η εξωτερική εμφάνιση γίνεται πιο όμορφη με τις ζάντες αλουμινίου της BBS μεγέθους 16”, οι οποίες είναι βαμμένες στο Nagoro Silver χρώμα.

Για όποιον ενδιαφέρεται ίσως και να είναι αργά, αφού το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι υψηλό με τους επίδοξους αγοραστές να δίνουν τη δική τους μάχη για το ποιος θα την αποκτήσει. Όσο για την τιμή; Ο ιδιοκτήτης που τη διαθέτει ζητάει ούτε λίγο, ούτε πολύ 122.000€.