Η Alfa Romeo εντυπωσιάζει για μια ακόμη φορά, αφού με τη βοήθεια της Pogea Racing κατάφερε να αυξήσει τη μέγιστη ισχύ της 4C, βελτιώνοντας την κατά 240 ίππους, με τη μέγιστη ισχύ πλέον να αγγίζει τους 480 ίππους. Ο βελτιωτικός οίκος ονόμασε το μοντέλο 4C Nemesis και για να πετύχει το σκοπό της χρειάστηκε να τοποθετηθεί κάτω από το καπό ο κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, ο οποίος διαθέτει σφυρήλατα έμβολα, ενισχυμένο στρόφαλο, μεγαλύτερες βαλβίδες εισαγωγής, μεγαλύτερο Turbo και ελεύθερη εξάτμιση.

Επιπλέον αναβαθμίστηκε ο κιβώτιο ταχυτήτων και το ηλεκτρικό κύκλωμα. Έτσι όπως αναφέραμε η μέγιστη ισχύ φτάνει τους 480 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 54,5 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,6”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 308 χλμ/ώρα. Εκτός από την αναβάθμιση των μηχανικών τμημάτων, η Pogea Racing πρόσθεσε στην Alfa Romeo 4C Nemesis ένα αεροδυναμικό κιτ αμαξώματος με πολλά μέρη από ανθρακονήματα και νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” μπροστά και 19” πίσω.

Φυσικά, ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι δέλεαρ για τους ιταλόφιλους της μάρκας και όχι μόνο. Η Pogea Racing δεν αποκάλυψε ακόμα τη συνολική τιμή μαζί με τις βελτιώσεις, όμως ανακοίνωσε πως οι τυχεροί που θα την αποκτήσουν θα είναι μόλις πέντε. Μήπως να βιαστείτε;