Ένα από τα πιο σπάνια και πανέμορφα αυτοκίνητα βρίσκεται στη διάθεση του υποψήφιου αγοραστικού κοινού. Πρόκειται για την DB MK III Drophead Coupe, ένα Cabrio μοντέλο της Aston Martin. Το βρετανικό αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1958 και το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι πως είναι κάτι παραπάνω από συλλεκτικό, αφού έχουν κατασκευαστεί μόλις δύο τέτοια μοντέλα, ενώ συνολικά υπήρχαν 85 DB MK III. Η κατασκευή τους ξεκίνησε το Μάρτιο του 1957 και ολοκληρώθηκε το Ιούλιο του 1959, με το πρώτο να παραδίδεται στον κάτοχο του το 1958.

Ένα ακόμα στοιχείο είναι πως η μάσκα του συνεχίζεται ακόμα και σήμερα στη DB12, ενώ πέρασε και από τη DB5. Παράλληλα, υπήρξε και ένα κομμάτι για τις ανάγκες της ταινίας James Bond Goldfinger, όπου ο 007 οδήγησε την Aston Martin DB MK III. Η τιμή εκείνη την εποχή για την αγορά μιας DB MK III Drophead Coupe ήταν 3.451£ μαζί με τους φόρους, κάτι που φυσικά για κάποιους ήταν απλησίαστο.

Η Aston Martin DB MK III Drophead Coupe διέθετε τρία καρμπυρατέρ Weber, υψηλότερο λόγο συμπίεσης, ειδικούς εκκεντροφόρους και διπλές εξατμίσεις. Ο κινητήρας ήταν χωρητικότητας 2,9 λίτρα και η μέγιστη ισχύς έφτανε τους 195 ίππους. Ο οδηγός της Works και της Aston Martin, Roy Salvadori, κατέγραψε το 0-100 σε 8,2”. Στο πίνακα οργάνων το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μόλις 36.512 μίλια ή 58.760 χιλιόμετρα.

Για όποιον ενδιαφέρεται η μαύρη αυτή ομορφιά βρίσκεται στην εταιρεία Nicholas Mee & Co και είναι διαθέσιμο προς πώληση. Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το μπεζ χρώμα. Μπορεί η τιμή να είναι άγνωστη, αλλά όποιος αποκτήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο στη συλλογή του μονό χαρούμενος μπορεί να είναι, αφού πρόκειται για ένα κόσμημα της αυτοκίνησης.