Για τέσσερις δεκαετίες τώρα, το 7 στον προσδιορισμό μοντέλου μιας BMW αποτελεί παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο πολυτέλειας, οδηγικής απόλαυσης και καινοτομιών. Με τα κορυφαία μοντέλα που διαθέτουν εξαιρετική τεχνολογική ικανότητα, μέγιστη άνεση, προοδευτικό στυλ και ασυμβίβαστης ποιότητας κάθε νέα BMW αποτελεί κάτι ξεχωριστό.

Η BMW 7 Series Edition 40 Jahre θα διαθέτει δύο χρωματικές επιλογές μια ασημί και μια πετρόλ. Και τα δύο χρώματα έχουν τη δική τους χάρη κάνοντας το ειδικό αυτό μοντέλο να ξεχωρίζει. Το αεροδυναμικό πακέτο της M και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, κάνουν το αμάξωμα να έχει διαφορετικά στοιχεία από μια απλή 7άρα.

Στο εσωτερικό ο συνδυασμός επιλεγμένων υλικών, ο αποκλειστικός σχεδιασμός και η υψηλή ακρίβεια κατασκευής, το κάνουν ακόμα πιο όμορφο. Τα δερμάτινα καθίσματα με Alcantara σε λευκό η μαύρο, αλλά και το ξύλινο φινίρισμα κάνουν την 7 Series Edition 40 Jahre να φτάνει τα υψηλότερα επίπεδα πολυτέλειας. Το κάθε ένα μοντέλο θα έχει τη δική του αριθμημένη πλάκα από τα 200 συνολικά που θα κυκλοφορήσουν.

Με συστήματα όπως αυτό της καθοδήγησης λωρίδας, το οποίο λειτουργεί έως 210 χλμ/ώρα, αλλά και το επίπεδο λειτουργικότητας για τη βελτιστοποίηση της άνεσης και της ασφάλειας σε διάφορες κυκλοφοριακές καταστάσεις η 7 Series Edition 40 Jahre είναι το κάτι άλλο. Το BMW Connected προσφέρει όλες τις νέες τεχνολογίες, ενώ διαθέτει σύνδεση τόσο για smartphone, όσο και για smartwatch. Το Remote 3D View δίνει στην οθόνη πολυμέσων τη δυνατότητα να παρακολουθεί ο οδηγός όλο το αυτοκίνητο περιμετρικά.

Μηχανικά θα προσφέρεται με στάνταρ η με μακρύ μεταξόνιο σε συνδυασμό με 6, 8 ή 12 κυλίνδρους ανάλογα τις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών. Η κίνηση θα γίνεται μέσω του συστήματος xDrive, όμως για όποιον επιθυμεί θα υπάρχει και η υβριδική έκδοση iPerformance. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί στη Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, ενώ όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει ήδη να βιαστεί, αφού όπως αναφέραμε θα κυκλοφορήσουν μόλις 200 κομμάτια.