Μια μοναδική έκδοση για τη Bentley Continental GT Speed

Η Bentley Continental GT Speed βρίσκεται στην αγορά αυτοκινήτου εδώ και 20 χρόνια. Οι Βρετανοί θέλοντας να γιορτάσουν τα 20 χρόνια του μοντέλου δημιούργησαν μια μοναδική έκδοση, η οποία θυμίζει κάτι από το μοντέλο που ξεκίνησε το 2003.  Η μοναδική Continental GT Speed παρουσιάστηκε στο Quail του Monterey στην Καλιφόρνια και υπόσχεται έντονές συγκινήσεις σε αυτόν που ήδη την έχει αγοράσει.

Πιο συγκεκριμένα η ειδική έκδοση είναι βαμμένη με το Cypress Green χρώμα, ενώ η σχεδίαση της δείχνει αρκετά επιθετική. Μπροστά και πίσω υπάρχουν τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ διακρίνονται και οι δύο οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα καφέ δερμάτινα καθίσματα και η επένδυση ξύλου καρυδιάς, ενώ υπάρχει και το ειδικό ταμπελάκι που γραφεί “20 years of the Continental GT by Bentley Mulliner”, προδίδοντας για πιο μοντέλο πρόκειται.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο W12 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 550 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 66,2 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 4,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 322 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Για να γίνει ακόμη πιο δελεαστική η ειδική έκδοση της Bentley Continental GT Speed διαθέτει τα πακέτα Blackline, Touring και Styling. Όπως αναφέραμε θα υπάρξει μόνο ένα κομμάτι, το οποίο θα καταλήξει σε ένα Αμερικάνο συλλέκτη αυτοκινήτων. Μπορεί να μην έγινε γνωστό το πόσο που χρειάστηκε για να την αγοράσει, όμως είναι σίγουρο πως θα την απολαύσει και με το παραπάνω. Άλλωστε ποιος δε θα ήθελε ένα τέτοιο αυτοκίνητο στο γκαράζ του;