Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα που να έρχονται κατευθείαν από την κόλαση; Η Lamborghini πριν από λίγο καιρό παρουσίασε μια Huracan, η οποία όπως φαίνεται όχι μόνο καίει όπως τα καζάνια της κόλασης, αλλά συναρπάζει ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στο έπακρο. Η ιταλική φίρμα επέλεξε να δημιουργήσει τη Lamborghini Huracan Performante Diabolico η οποία μπορεί να σε ταξιδέψει σε άλλα μονοπάτια.

Το Super Car της Lamborghini διατίθενται με αρκετές βελτιώσεις. Τα ελατήρια χαμηλής πιέσεως της KW, τα οποία φέρνουν το αμάξωμα μόλις 30 χιλιοστά από το έδαφος και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” μπροστά και 21” πίσω, δίνουν μια άλλη αίσθηση. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τα ελαστικά της Michelin ή της Pirelli με διαστάσεις 245/30/20 μπροστά και 325/25/21 πίσω.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο πολύ δυνατός V10 κινητήρας χωρητικότητας 5,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει το διαβολικό αριθμό των 666 ίππων. Η ροπή έχει αυξηθεί και αυτή κατά 2,2 κιλά, φτάνοντας συνολικά τα 63,2 κιλά. Εκτός όμως της βελτίωσης του κινητήρα, υπάρχει νέο σύστημα εξάτμισης και χαμηλότερα ελατήρια.

Η μετατροπή της Huracan σε Performante Diabolico κοστίζει 2.533€ επιπλέον της αρχικής τιμής, ενώ το σύστημα εξάτμισης ανεβάζει την τιμή κατά 4.855€ παραπάνω. Τέλος, τα χαμηλότερα ελατήρια κοστολογούνται 986€, με το σύνολο των βελτιώσεων να φτάνει τα 8.374€. Η αλήθεια είναι πως όσο παραπάνω και να έφτανε το κόστος, όποιος θέλει να την αποκτήσει θα το κάνει, αφού είναι σίγουρο πως μια Lamborghini Huracan Performante Diabolico είναι όντως βγαλμένη από την κόλαση. Επιπλέον, αυτό που θα προσφέρει τόσο στον οδηγό, όσο και στους επιβάτες είναι κάτι ασυναγώνιστο που δε συγκρίνεται με τίποτα.