Η νέα Skoda Fabia βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στην αγορά αυτοκινήτου και είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως μια από αυτές εντάχθηκε στις υπηρεσίες της Βρετανικής Αστυνομίας. Το τσέχικο μοντέλο μπορεί να μην είναι το ιδανικό για αστυνομικό αυτοκίνητο, όμως αυτό δεν εμπόδισε τη Skoda και τη Βρετανική Αστυνομία να συνεργαστούν για να δημιουργηθεί η αστυνομική Fabia.

Φυσικά, οι Βρετανοί διαθέτουν στο στόλο τους τόσο Kodiaq RS, όσο και τα αμιγώς ηλεκτρικά Enyaq iV, αλλά αυτό που κάνει την έκπληξη είναι η Fabia. Όπως ήταν αναμενόμενο δε θα χρησιμοποιηθεί για καταδιώξεις, αλλά σε όλες τις άλλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα ελέγχους, παράνομα παρκαρίσματα και ότι άλλο μπορεί να διευκολύνει τη Βρετανική Αστυνομία μέσα σε πόλεις, αλλά και στην επαρχία.

Όπως ήταν αναμενόμενο το αυτοκίνητο μετατράπηκε για τις ανάγκες της Βρετανικής Αστυνομίας. Έτσι απέκτησε το μπλε και το κίτρινο χρώμα, μια LED μπάρα φωτισμού στην οροφή, πρόσθετα LED φώτα που αναβοσβήνουν στη μάσκα και τον προφυλακτήρα, καθώς και μια σειρήνα. Στο εσωτερικό υπάρχει η πλατφόρμα επικοινωνίας υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, με την οθόνη αφής μεγέθους 9,2”, ενώ ο οδηγός θα έχει επίσης πρόσβαση στον ψηφιακό πίνακα οργάνων μεγέθους 10,25”.