Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Mercedes-Benz στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας C-Class Estate All-Terrain. Ουσιαστικά πρόκειται για τη Station Wagon έκδοση, η οποία προσφέρει άπλετους χώρους για όσους τους χρειάζονται. Επιπλέον, η νέα Mercedes C-Class Estate All-Terrain αποκτά και χαρακτηριστικά αυτοκινήτου εκτός δρόμου.

Η γνωστή νέα μάσκα της Mercedes βρίσκεται και σε αυτό το μοντέλο, η οποία έχει το αστέρι στη μέση και τη λωρίδα αλουμινίου που βρίσκεται από τη μία άκρη στην άλλη. Τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα φώτα ημέρας δένουν αρμονικά, ενώ οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να δώσουν περισσότερη αγριάδα. Αίσθηση προκαλεί η απουσία των προβολέων ομίχλης, οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί από αεραγωγούς για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω στους θόλους των τροχών υπάρχουν μαύρα πλαστικά για μεγαλύτερη προστασία από χτυπήματα ή μικρογρατζουνιές. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Αξίζει να σημειωθεί πως η Estate All-Terrain έκδοση έχει 40 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος.

Στο εσωτερικό δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με την C-Class, με τις δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες να τραβάνε αμέσως τα βλέμματα. Η μία είναι για τον πίνακα οργάνων και η άλλη είναι αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX. Τα δερμάτινα καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, με τα χειριστήρια ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 490 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.

Μηχανικά η νέα Mercedes-Benz C-Class All Terrain τροφοδοτείται από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα με κινητήρα βενζίνης και ένα πετρελαίου. Η ήπια υβριδική έκδοση βενζίνης C 200 αποτελείται από τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 204+20 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 30,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 231 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 6,8 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 155 γρ/χλμ.

Από πλευράς πετρελαίου η έκδοση C 220d προσφέρεται με τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 200+20 ίππους, ενώ μέγιστη ροπή είναι 44,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 231 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 4,9 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 129 γρ/χλμ.

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν μια έκθεση της Mercedes-Benz για να δούνε τη νέα C-Class Estate All-Terrain από κοντά. Όσο για την τιμή; Η έκδοση βενζίνης κοστολογείται στα 59.300€, ενώ η έκδοση πετρελαίου ανεβαίνει στα 62.700€.

Οι τιμές της νέας Mercedes-Benz C-Class Estate All-Terrain

ΈκδοσηΚυβισμόςΙσχύςΤιμή
C 200 4MATIC All-Terain1.500204+2059.300€
C 220 d 4MATIC All-Terain2.000200+2062.700€