Η Toyota ανακοίνωσε κάποιες νέες λεπτομέρειες του αμιγώς ηλεκτρικού bZ4X. Το νέο SUV της ιαπωνικής εταιρείας είναι έτοιμο να ξεκινήσει την πορεία του στην ευρωπαϊκή αγορά, αφού όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες ξεκινούν οι πωλήσεις του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Toyota η μέγιστη αυτονομία του δικίνητου μοντέλου φτάνει τα 516 χιλιόμετρα, ενώ η έκδοση με την τετρακίνηση φτάνει έως τα 470 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση.

Έτσι η κατανάλωση στην έκδοση με την κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς είναι 14,3 kWh/100χλμ, ενώ στην έκδοση με την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς είναι 15,8 kWh/100χλμ. Για να γίνει αυτό χρησιμοποιείται η μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 71,4 kWh, με την εταιρεία να λέει πως εγγυάται ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας θα φτάνει στο 70% μετά από 10 χρόνια ή 1.000.000 χιλιόμετρα.

Για όσους ενδιαφέρονται οι πρώτες παραδόσεις στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένονται το καλοκαίρι, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες θα παρέχεται και ο φορτιστής Wallbox προσφέροντας μια παραπάνω ευελιξία στις μετακινήσεις. Το μόνο που μένει να δούμε είναι το εύρος των τιμών.