Με μεγάλη αυτονομία το Hyundai Ioniq 6

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που έχει η ηλεκτροκίνηση μέχρι στιγμής είναι η αυτονομία. Και αυτό όμως φαίνεται να λύνεται σιγά σιγά, αφού όλο και μεγαλώνει η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων. Ένα από τα οχήματα που θα προσφέρουν μεγάλη αυτονομία όπως ανακοίνωσε η Hyundai είναι το νέο Ioniq 6, το οποίο με μια μόνο φόρτιση θα μπορεί να διανύσει 614 χιλιόμετρα. Παράλληλα η έκδοση με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, θα έχει μέγιστη αυτονομία 545 χιλιόμετρα.

Σίγουρα, αυτή η αυτονομία είναι αρκετά ικανοποιητική. Η αρχιτεκτονική E-GMP του Hyundai Motor Group και ο εξαιρετικά χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας που είναι 0,21, συμβάλουν για να έχει το Ioniq 6 τόσο εξαιρετική απόδοση αυτονομίας. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν οι μπαταρίες των 77,4 kWh. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 13,9 kWh/100χλμ, ενώ με το γρήγορο φορτιστή των 800 Volt, θα μπορεί να φορτίσει από το 10 έως το 80% σε μόλις 18’.

Ο βασικός φορτιστής που παρέχεται μαζί με το αυτοκίνητο είναι αυτός των 400 Volt. Φυσικά, όπως αναμενόταν βελτιωμένη είναι και η εμφάνιση σε σχέση με το Ioniq 5, αφού υπάρχουν τα πτερύγια αέρα, τα πίσω Spoiler, καθώς και ο μικρότερος διάκενος των τροχών. Όλα αυτά κάνουν το νέο Hyundai Ioniq 6 πιο συναρπαστικά και φυσικά δελεαστικό για όποιον θέλει να κάνει άνετα τα ταξίδια του και όχι μόνο, χωρίς να έχει το βραχνά της φόρτισης.

Για όσους ενδιαφέρονται θα χρειαστεί να κάνουν λίγο υπομονή, αφού αναμένεται πριν το τέλους του έτους στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ στη Βόρεια Αμερική θα κάνει την εμφάνιση του το 2023. Το μόνο πρόβλημα ίσως να είναι τιμή, αλλά όπως και να έχει ένας που κινείται συνέχεια είναι σίγουρο πως θα κάνει γρήγορα την απόσβεση.