Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό. Πλέον όλοι οι κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου κατηγορίας Β θα μπορούν να οδηγήσουν μοτοσυκλέτα έως 125 κ.εκ., χωρίς να απαιτείται τίποτα παραπάνω. Από εδώ και στο εξής για να οδηγήσει κάποιος μηχανή μέχρι 125 κ.εκ, δε θα χρειάζεται να περάσει ούτε μαθήματα, αλλά ούτε και να δώσει τις καθιερωμένες εξετάσεις.

Αυτό έγινε ύστερα από απαίτηση της Ε.Ε. σχετικά με τις αλλαγές στην ευρωπαϊκή νομοθεσία στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. H Κοινή Υπουργική Απόφαση ήρθε από τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υγείας και Υποδομών και Μεταφορών, δίνοντας πλέον σχεδόν σε όλους την ευκαιρία να οδηγήσουν μηχανή και ας μην το έχουν κάνει ποτέ.

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα έφερε έντονες αντιδράσεις, αφού φανταστείτε τι έχει να γίνει στο δρόμο αν βρεθεί κάποιος που απλά έχει δίπλωμα αυτοκινήτου να οδηγεί μηχανή χωρίς να έχει εξοικειωθεί ή να έχει κάνει τα απαραίτητα μαθήματα οδήγησης. Εμείς απλά ελπίζουμε να μην ξεφύγει το θέμα, άλλα αυτό ίσως να μην είναι και τόσο εφικτό.