Όπως επιβεβαίωσε η Lotus, το νέο μοντέλο της, Lotus Evora 400, βρίσκεται ήδη στο στάδιο παραγωγής. Οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα μοντέλα της Lotus στην ιστορία της. Εξωτερικά ξεχωρίζει η γνωστή μάσκα της Lotus, με τα LED φωτιστικά σώματα και τα φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα γράμματα της Lotus σε συνδυασμό με τα γνωστά κυκλικά φωτιστικά σώματα, η αεροτομή με το τρίτο stop και ο πίσω διαχύτης με την εξάτμιση να βρίσκεται στο κέντρο.

lotus evora 400 3Στο εσωτερικό διακρίνεται αμέσως το κόκκινο δέρμα, το οποίο ντύνει τα δερμάτινα καθίσματα με Alcantara, καθώς και ένα μεγάλο κομμάτι από το ταμπλό και του κιβωτίου ταχυτήτων. Το κόκκινο χρώμα έρχεται να συμπληρωθεί από το μαύρο, το οποίο έχει επιλεχθεί για το δερμάτινο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, το χειρόφρενο, τους αεραγωγούς, καθώς και το ταμπλό μαζί με την οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Το 2 + 2 θέσεων Lotus Evora 400 τροφοδοτείται από τον V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 400 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 41,7 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 4,1”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 300 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνεργάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ οι 400 ίπποι για να σταματήσουν απαιτούν τα κεραμικά φρένα της AP Racing. Επιπλέον, προσφέρεται το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και το σύστημα αυτόματου ελέγχου κλιματισμού.

lotus evora 400 2Η Lotus Evora 400 θα ξεκινήσει τις πωλήσεις, όπως είναι αναμενόμενο, από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και την αμερικάνικη αγορά. Η τιμή της, σύμφωνα με τους Βρετανούς, θα είναι στο νησί περίπου στα 85.000€, ενώ στην Αμερική αναμένεται να ξεκινά από τα 81.000€. Για την ελληνική αγορά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία, αφού το μοντέλο, εάν έρθει, θα είναι μόνο κατόπιν παραγγελίας.