Οι φίλοι της SEAT και όχι μόνο έχουν κάθε λόγο να χαίρονται, αφού το νέο Leon Cupra R έκανε την εμφάνιση του και είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή. Σε λίγες ημέρες στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Leon Cupra R θα παρουσιαστεί και επίσημα μπροστά στο κοινό όπως ανακοίνωσε η ισπανική εταιρεία.

Το νέο Leon Cupra R είναι ένα διαφορετικό μοντέλο, αφού έχει μια πιο δυναμική σχεδίαση, ενώ φέρει κομμάτια από ανθρακονήματα διαθέτοντας διακοσμητικές λεπτομέρειες στα εμπρός και πίσω spoiler, στις πλευρικές ποδιές και στον πίσω διαχύτη. Οι καθρέπτες έχουν διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο αμάξωμα, όπως οι ζάντες αλουμινίου και οι εμπρός εισαγωγές αέρα. Τρία είναι τα χρώματα που μπορεί να το επιλέξει κάποιος Midnight Black, Pyrιneοs Grey και Matte Grey.

Στο εσωτερικό υπάρχουν και εκεί κομμάτια από ανθρακονήματα και Alcantara, προσφέροντας παράλληλα και την πολυτέλεια εκτός από ένα γρήγορο σύνολο. Κάτω από το καπό κρύβεται ο δίλιτρος TSI κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 310 ίππους, ενώ με το 6άρι DSG τους 300. Φυσικά, όπως αναμενόταν το αμάξωμα είναι βελτιωμένο, αφού η γωνία camber στον εμπρός άξονα έχει τροποποιηθεί, όπως και το DCC (Dynamic Chassis Control). Επιπλέον διαθέτει φρένα της Brembo και ελεύθερο σύστημα εξάτμισης.

Το νέο Leon Cupra R θα είναι για λίγους αφού όπως ανακοίνωσε η ισπανική εταιρεία θα κυκλοφορήσουν μόλις 799 κομμάτια. Μπορεί να είναι ελάχιστοι αυτοί που θα το αποκτήσουν, όμως ένα τέτοιο αυτοκίνητο αναμένεται να έχει μεγάλη ζήτηση, αφού όλοι θα θέλαμε να το είχαμε.