Οι ιθύνοντες της Lamborghini βλέποντας την εξέλιξη του αντίπαλου δέους της Ferrari και κυρίως της 488, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα εκδοχή της Huracan με την ονομασία EVO. Το νέο μοντέλο έχει κάποιες διαφορές από την Huracan, κυρίως εμπρός και πίσω. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει το καπό, το οποίο παίρνει κλίση προς τα κάτω, ενώ τα φώτα ημέρας με λίγη φαντασία σχηματίζουν το γράμμα “W”.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο διαχύτης με τις εισαγωγές αέρα και τα ανοίγματα στο πίσω τζάμι για την καλύτερη ροή αέρα δημιουργούν νέα δεδομένα στην αεροδυναμική απόδοση. Η αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης κάνει τη νέα Huracan EVO πιο επιβλητική, αλλά πιο εντυπωσιακή. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, αυτό που τραβάει αμέσως τα βλέμματα είναι η οθόνη αφής μεγέθους 8,4”, η οποία βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα και από εκεί ο οδηγός μπορεί να ελέγχει τα πάντα για το αυτοκίνητο του. Το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια δίνει μια πιο αγωνιστική αίσθηση, ενώ το κοντέρ είναι αυτό που εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο. Το σύστημα τηλεμετρίας, με δύο εξωτερικές κάμερες καταγράφει τα πάντα, ενώ διαθέτει και σκληρό δίσκο για να αποθηκεύονται τα δεδομένα και οι μετρήσεις.

Από μηχανικής πλευράς η Lamborghini Huracan EVO διαθέτει το V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 640 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 61,1 κιλά. Μπορεί το βάρος του αμαξώματος να φτάνει τα 1.422 κιλά, όμως το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 325 χλμ/ώρα. Παράλληλα το αυτοκίνητο για να φρενάρει από τα 100 χλμ/ώρα σε απόλυτη στάση θέλει 31,9 μέτρα.

Η Huracan EVO διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης, όπως και το Torque Vectoring που βρίσκεται και στους δύο άξονες, κρατούν ακόμη πιο σταθερό το αυτοκίνητο σε μεγάλες ταχύτητες. Επιπλέον, έχει βελτιωθεί η απόκριση του τιμονιού, αλλά και η ενεργή ανάρτηση. Ένα από τα βασικά στοιχεία είναι το σύστημα τετρακίνησης, το οποίο έχει την ικανότητα να μεταφέρει τη δύναμη ακόμα και σε έναν τροχό αν χρειαστεί.

Όσον αφορά στο τεχνολογικό κομμάτι διατίθεται το σύστημα Apple CarPlay για την ενσωμάτωση του Smartphone, ενώ διατίθενται και δορυφορικό ραδιόφωνο. Μπορεί η Huracan EVO να μην έχει τη δύναμη άλλων αντίστοιχων μοντέλων της ιταλικής φίρμας, όμως από όποια πλευρά και να τη δει κανείς είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Όσο για την τιμή; Στην Αμερική κοστίζει 261.274$, στην Αγγλία 165.256£ και στην υπόλοιπη Ευρώπη περίπου 190.000€.