Όπως ανακοινώθηκε από την τροχαία η Λεωφόρος Ποσειδώνος θα κλείσει την Παρασκευή 5 Ιουνίου και το Σάββατο 6 Ιουνίου λόγω των έργων της πεζογέφυρας. Πιο συγκεκριμένα η παραλιακή λεωφόρος θα παραμείνει κλειστή από τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουνίου έως και τις 21:00 του Σαββάτου 6 Ιουνίου για την αποπεράτωση της πεζογέφυρας στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου.

Οι δρόμοι που θα παραμείνουν κλειστοί καθ’ όλη τη διάρκεια των έργων είναι η Λεωφόρος Ποσειδώνος από την οδό Κανάρη μέχρι και τη Λεωφόρο Καλαμακίου, καθώς και η Λεωφόρος Καλαμακίου από την οδό Αριστοτέλους μέχρι και τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Η τροχαία θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, ενώ θα τροποποιηθούν και τα δρομολόγια όλων των ΜΜΜ που διέρχονται από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Σύμφωνα με την τροχαία

  • Στα κλειστά τμήματα των παραπάνω λεωφόρων, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων, όσο και των πεζών. Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει για τους παρόδιους κατοίκους των παραπάνω σημείων, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από ειδική όδευση για την πεζή προσέγγιση στις κατοικίες τους.
  • Λόγω των μεγάλων κυκλοφοριακών φόρτων στις λεωφόρους Ποσειδώνος και Καλαμακίου, η κίνηση των οχημάτων θα είναι δυσχερής. Οι οδηγοί προτρέπονται να αποφεύγουν την κυκλοφορία κοντά στο χώρο του εργοταξίου, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν.
  • Ενδείκνυται η κυκλοφορία από τις λεωφόρους Αλίμου και Αμφιθέας/Ελευθερίας, ενώ πρέπει να αποφεύγεται πλήρως η κυκλοφορία στο τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος ανάμεσα στις λεωφόρους Αλίμου και Αμφιθέας.
  • Για την εξυπηρέτηση των πολιτών (πεζών και οδηγών) θα υπάρχουν δυνάμεις της τροχαίας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να ρυθμίζεται η κίνηση.