Κεραυνοί από το Skoda Club Peloponnhsou για τις τιμές των Service

Πολύ σωστά διαβάσατε. Το ψάχναμε καιρό και σας το είχαμε υποσχεθεί. Είναι πραγματικά απίστευτο, τραβάμε τα μαλλιά μας. Επίσης, θα δείτε πως αυξήθηκαν οι τιμές από το 2015 με 23% ΦΠΑ, μέχρι σήμερα αλλά και τις αποκλίσεις στις τιμές. Πάνω από ένα χρόνο φωνάζουμε για τις τιμές των Service, γιατί δε δημοσιεύονται; Πρέπει να ξέρουμε τι πληρώνουμε. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δημοσιευτούν; Όλες οι μάρκες αυτοκινήτων έχουν δημοσιευμένες τις τιμές και οι πελάτες ξέρουν τι θα πληρώσουν.

Γιατί στη Skoda υπάρχει αυτός ο μυστικισμός; Στο επίσημο site, ακόμα και σήμερα, κάποιες ενδεικτικές τιμές (Skoda magazine) είναι έως το 2018. Το 2016 η πιστότητα των πελατών που συνέχιζαν να πηγαίνουν στο επίσημο δίκτυο για Service ήταν 22%. Σήμερα πόσο είναι; Αρκετοί φίλοι επαγγελματίες (ταξί) πλέον γυρίζουν την πλάτη στη Skoda και ξαναγυρνάνε στη Mercedes. Αυτό ήταν και άλλη μια αιτία που αρχίσαμε να ψάχνουμε τί γίνεται με τις τιμές των Service.

Κακά τα ψέματα η Skoda έχει ανέβει σε ποιότητα αλλά δεν έχει γίνει Mercedes και φυσικά δε δικαιολογούνται αυτές οι τιμές. Υπερτιμημένες υπηρεσίες και ακριβά ανταλλακτικά; Προσπάθεια να βγει η χασούρα της οικονομικής κρίσης ή μονοπώλιο έως την εγγύηση; Εμείς σαν Skoda Club είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στα μέλη μας, στους φίλους και τους αναγνώστες να επανέλθουμε με νέο άρθρο για το πως θα κάνουν πιο οικονομικά Service εντός εγγύησης, και το κοστούμι να έρχεται τουλάχιστον τα μισά λεφτά κάτω και φυσικά πάντα όπως ορίζει η Skoda-auto, με όλες τις καλύψεις της εργοστασιακής εγγύησης.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκπτώσεις στα πακέτα Service. Δε γνωρίζουμε όμως τις τιμές των πακέτων Service. Άλλα οχήματα έχουν 25% και άλλα 35% έκπτωση, αλλά δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης. Οπότε τα Greek mathematics δίνουν ρεσιτάλ. Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται η απόκλιση 165€ λιπαντικό Service 5w30, 115€ και 65€. Ο μύθος ότι έχουμε την πιο φθηνή εργατοώρα πάει περίπατο όπως θα δείτε και στις αποδείξεις που υπάρχουν. Ο μύθος ότι οι προηγούμενοι έβαζαν τη φθήνια και εμείς το αφαν γκατέ καταρρίπτεται από τις αποδείξεις που βλέπετε.

Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι γίνεται, αφού οι τιμές των service χρεώνονται με την εργατοώρα, ενώ στις αποδείξεις υπάρχει χρέωση εργασίας για το κάθε ανταλλακτικό, και άλλοτε δεν υπάρχει. Ότι να ναι, προσθέτουμε τα ψιψιψίνια με τα κοκόψια και βγαίνει το ποσό και η έκπτωση του τόσο % επί του ποσού μείον την έκπτωση συν το ΦΠΑ, και καλό καλοκαίρι όποιος κατάλαβε. Το χάσαμε το λογαριασμό Πατριώτη.

Ας δούμε λοιπόν τί πλήρωνε ένα ταπεινό Skoda 1.6 ΤDI για ένα πλήρες Service με αλλαγή όλα τα φίλτρα το 2015 με 23% ΦΠΑ. 226€ ανώτερη τιμή σε όλο το δίκτυο πανελλαδικά χωρίς καμία έκπτωση. Ας δούμε πόσα πλήρωσε το 2016 για Service χωρίς την αλλαγή φίλτρου αέρα, με ΦΠΑ 24% (η τιμή 219€ είναι με την ειδική έκπτωση του Skoda Club). Εδώ αρχίζει πλέον να φαίνεται η διαφορά στις αρχικές τιμές των ανταλλακτικών.

Το 2019 πλήρωσε παρά κάτι 300€, με 24% ΦΠΑ χωρίς την αλλαγή φίλτρου αέρα, στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η έκπτωση του Skoda Club. Από τα 300€ αφαιρέστε 50€ τη συντήρηση του κλιματιστικού. Δηλαδή πλήρωσε 250€ για Service που δεν περιελάμβανε όλα τα φίλτρα. Ακριβώς τόσα πλήρωσε και άλλο όχημα του Club μας με τον ίδιο κινητήρα 1.6 TDI, χωρίς την αλλαγή φίλτρου πετρελαίου αλλά με αλλαγή φίλτρου αέρα. Για δείτε λίγο τις αρχικές τιμές στα ανταλλακτικά.

Τελικά εμείς οι Skodaκηδες είμαστε μόνο να γκρινιάζουμε και είμαστε τσίπηδες… ντροπή μας. Δηλαδή τί να πουν κι αυτοί που έχουν Mercedes; Έλεος δηλαδή, είμαστε υπερβολικοί πια. Άραγε πόσα πληρώνει μια Mercedes E220 CDI; Οκ εντάξει αλλά βρε παιδιά μια απορία έχουμε. Πως είναι δυνατόν ένα Octavia 5E 2.0 TDI (2014-2018) να πληρώνει για το μεγάλο service (χωρίς φίλτρο πετρελαίου) 197€ και ένα Octavia 5E 1.6 ΤDI να πληρώνει 250€;

 

Επίσης, ένα μικρό Fabiaκι 1.2 TDI 2011-2013, δηλαδή όχημα άνω των τεσσάρων ετών πληρώνει για πλήρες service χωρίς φίλτρο πετρελαίου 181€. Αυτά είναι απίστευτα πράγματα. Βγάλτε τις τιμές να ξέρουμε τί πληρώνουμε, δηλαδή τι άλλο πρέπει να σας πούμε; Να πάμε στην Μercedes για Service να μας έρχεται πιο φθηνά; Είναι μια λύση…

Skoda Club Peloponnhsou