Μια είδηση που θα φέρει ανακούφιση στους πολύτεκνους βγήκε από το Υπουργείο Οικονομικών και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής του υπουργείου δήλωσε πως στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή οι πολύτεκνοι θα απαλλαγούν οριστικά από το Φόρο Πολυτελείας των αυτοκινήτων.

Ο Κύριος Αλεξιάδης μεταξύ άλλων ανέφερε “Νοιώθω αμηχανία γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αδικίας του φορολογικού συστήματος. Στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σχεδιάζουμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία και να βάλουμε κριτήρια. Ωστόσο θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα και γι’ αυτό το μέτρο, αλλά και για άλλα που θα ληφθούν”.

Σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του 2014 υπήρξαν 3.077 άτομα που δήλωσαν πως έχουν 4 παιδιά και πάνω, καθώς και αυτοκίνητο από 1.929 κ.εκ. και άνω. Τα έσοδα του Υπουργείου Οικονομικών μόνο από του πολυτέκνους για το Φόρο Πολυτελείας το 2014 ήταν 1.673.923€, στα οποία όπως αναφέρθηκε θα πρέπει να βρεθεί ισοδύναμο από αλλού. Μπορεί για τους πολύτεκνους να είναι μια ευχάριστη είδηση, αλλά σίγουρα δε θα είναι ευχάριστο για αυτούς που πληρώσουν τα ισοδύναμα, έτσι ώστε να απαλλαχτούν οι πολύτεκνοι. Πάντως το μόνο που απομένει η ψήφιση του νομοσχεδίου.