Η σουηδική Polestar αποκάλυψε το νέο Polestar 3. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα SPA-2, η οποία όπως γνωρίζουμε θα βασιστεί και το νέο ηλεκτρικό Volvo EX90. Το νέο μοντέλο διαθέτει στο εμπρόσθιο μέρος την κλειστή μάσκα που συνδυάζεται με τα LED φωτιστικά σώματα και τα LED φώτα ημέρας. Οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να αναδείξουν ότι δεν πρόκειται για ένα κλασσικό μοντέλο. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία ενώνονται με μια λεπτή κόκκινη γραμμή από τη μια άκρη στην άλλη και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η τεράστια κάθετη οθόνη αφής μεγέθους 14,5”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ υπάρχει και μια μικρότερη πίσω από το τιμόνι που αποτελεί τον πίνακα οργάνων. Τα δερμάτινα καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο επιλογέας ταχυτήτων είναι στρογγυλός, αλλάζοντας τα δεδομένα από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Μηχανικά το νέο Polestar 3 τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και διαθέτει δύο εκδόσεις. Στη βασική έκδοση η μέγιστη ισχύ φτάνει τους 489 ίππους και η μέγιστη ροπή είναι 85,6 κιλά, ενώ υπάρχει και η πιο ισχυρή έκδοση με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 517 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 92,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5” για τη βασική έκδοση και σε 4,7”, για την πιο ισχυρή. Η τελική ταχύτητα και στις δύο εκδόσεις φτάνει τα 180 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία χωρητικότητας 111 kWh προσφέρει μέγιστη αυτονομία 610 χιλιομέτρων, ενώ ο χρόνος φόρτισης δεν έχει ανακοινωθεί από τη σουηδική εταιρεία. Το νέο μοντέλο διαθέτει αερανάρτηση διπλού θαλάμου, με τα αμορτισέρ να ελέγχουν την απόσβεση κάθε 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Τέλος, το νέο Polestar 3 θα προσφέρει αργότερα αυτόνομη λειτουργία σε αυτοκινητόδρομο που θα τροφοδοτείται από τον αισθητήρα LiDAR της Luminar και την NVIDIA.

Για να επιτευχθεί αυτό θα υπάρχουν 5 μονάδες ραντάρ, 5 εξωτερικές κάμερες και 12 εξωτερικοί αισθητήρες υπερήχων, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν το πρόσφατο λογισμικό ασφαλείας της Volvo. Σίγουρα, το νέο Polestar 3 είναι ένα μοντέλο που διαθέτει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει επιδόσεις. Το θέμα είναι αν και κατά πόσο μπορεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.