Η αυτοκίνηση οδεύει πλήρως στην ηλεκτροκίνηση και οι εταιρείες μη μπορώντας να αποφύγουν τις εξελίξεις δημιουργούν τη μια έκδοση πίσω από την άλλη. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε η Hyundai παρουσιάζοντας την υβριδική έκδοση του νέου Sonata. Με μικρές αλλαγές οι Κορεάτες στο νέο μοντέλο που εστιάζονται στη μάσκα, στην πίσω αεροτομή, αλλά και στα πίσω φωτιστικά σώματα που πλέον είναι ενιαία και διακρίνονται από τη λεπτή χαρακτηριστική λωρίδα. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου που προσφέρονται αποκλειστικά στη υβριδική έκδοση.

Στο εσωτερικό του Hyundai Sonata Hybrid ξεχωρίζει το νέο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και φυσικά τα δερμάτινα καθίσματα που ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός απεικονίζοντας και τη ζωή του ηλεκτροκινητήρα. Τα ηχεία με το ηχοσύστημα της Bose και τα paddle shift στο τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές ανεβάζουν τον πήχη ακόμη περισσότερο.

Μηχανικά το Sonata Hybrid τροφοδοτείται από τον GDi HEV κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 152 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 19,1 κιλά, αλλά και από έναν ηλεκτροκινητήρα με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 52 ίππους και τα 20,9 κιλά ροπής. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 195 ίππους, ενώ η κίνηση μεταφέρεται μέσω του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου στους εμπρόσθιους τροχούς.

Για όποιον ενδιαφέρεται αξίζει να σημειωθεί πως μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή του αυτοκινήτου φωτοβολταϊκά, τα οποία αναλαμβάνουν τη φόρτιση του αυτοκινήτου μεγαλώνοντας την αυτονομία στα 1.128 χιλιόμετρα. Σίγουρα, η αυτονομία είναι αρκετά μεγάλη, όμως αυτό που θα θέλαμε να γνωρίζουμε είναι η τιμή, αφού ίσως μπορεί να είναι λίγο ακριβότερο από τα συνηθισμένα.