Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Honda στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του υβριδικού CR-V, το οποίο προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Το νέο μοντέλο διαθέτει τον δίλιτρο i-VTEC κινητήρα βενζίνης, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 145 ίππους, καθώς και δύο ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν μέσω μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου 1,3 kWh. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει τους 184 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 32,1 κιλά.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση στη δικίνητη έκδοση είναι 5,3 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 120 γρ/χλμ. Αντίθετα στην τετρακίνητη έκδοση η μέση κατανάλωση φτάνει τα 5,5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 126 γρ/χλμ. Το i-MMD διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης και απεικονίζεται στην οθόνη του πίνακα οργάνων δείχνοντας το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Όταν υπάρχει η λειτουργία EV Drive το αυτοκίνητο δουλεύει μόνο με τη μπαταρία ιόντων λιθίου τροφοδοτώντας τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ ο κινητήρας βενζίνης είναι απενεργοποιημένος. Στην υβριδική λειτουργία (Hybrid Drive) ο κινητήρας βενζίνης λειτουργεί δίνοντας ενέργεια σε ένα δεύτερο κινητήρα-γεννήτρια, όπου η ηλεκτρική ενέργεια έρχεται από τις μπαταρίες. Τέλος, η επιλογή Engine Drive είναι αυτή που κάνει το αυτοκίνητο να λειτουργεί μόνο με τον βενζινοκινητήρα.

Το νέο μοντέλο είναι διαθέσιμο όπως αναφέραμε σε δύο εκδόσεις. Μια δικίνητη και μια τετρακίνητη. Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως η έκδοση με την κίνηση στους εμπρός τροχούς κοστίζει 44.650€, ενώ η έκδοση με την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ορίστηκε στα 47.650€. Η επιλογή δική σας.

Οι τιμές του νέου Honda CR-V Hybrid

ΈκδοσηΚυβισμόςΙσχύςΤιμές
CR-V Hybrid i-MMD 2Wd e-CVT Elegance2.00018444.650€
CR-V Hybrid i-MMD AWD e-CVT Elegance2.00018447.650€