Με τα θερινά ελαστικά, EcoContact 6 Q, ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, εξοπλίζει η Volkswagen το πλήρως ηλεκτρικό ID. Buzz, που έχει και το «χαϊδευτικό» όνομα Bulli. Τα ελαστικά αποστέλλονται στις μονάδες παραγωγής της Volkswagen, σε διαστάσεις 19” και 20”. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Continental, ως πολυετής συνεργάτης ανάπτυξης της Volkswagen, έχει συμβάλλει, εξαρχής, σημαντικά, στη δημιουργία του ID. Buzz, με μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες, που αφορούν διάφορα συστήματα του οχήματος, όπως πέδησης και ελέγχου των τροχών, θερμικής διαχείρισης-ψύξης της μπαταρίας, αισθητήρες και ραντάρ υποβοήθησης οδήγησης, λογισμικό και hardware λειτουργίας των ηλεκτρικών συστημάτων και υλικά εξοπλισμού της καμπίνας επιβατών.

Το EcoContact 6 Q προσφέρει εξαιρετικά υψηλή απόδοση, ωφέλιμη διάρκεια ζωής, απόδοση στο φρενάρισμα και κορυφαίες ιδιότητες χειρισμού. Ειδικότερα, η διευρυμένη διάρκεια ζωής του εξασφαλίζεται από το προφίλ του πέλματος, το οποίο προσαρμόζεται διαρκώς στην επιφάνεια του δρόμου. Το ειδικά σχεδιασμένο μίγμα της γόμας ελαχιστοποιεί την τριβή στην επαφή με το οδόστρωμα, διαχέοντας λιγότερη ενέργεια και έτσι μειώνοντας την αντίσταση κύλισης. Χάρη στα τροποποιημένα μπλοκ αλλά και τις κύριες και πλαϊνές αυλακώσεις του, το ελαστικό είναι βελτιστοποιημένο, ως προς τον θόρυβο που εκπέμπει κατά την κύλιση.

Το EcoContact 6 Q για το ID.Buzz διαθέτει, επίσης, τεχνολογία ContiSeal, που επιτρέπει στους επιβάτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους με ασφάλεια, ακόμη κι όταν τα ελαστικά έχουν ζημιά. Ένα εξαιρετικά ελαστικό προστατευτικό στρώμα, στο εσωτερικό του ελαστικού, κλείνει γύρω από τα αντικείμενα που διεισδύουν, σε μόλις ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και σφραγίζει αξιόπιστα το τρύπημα, ακόμα και όταν το αντικείμενο έχει διαφύγει από το πέλμα (π.χ. μέσω της περιστροφής του ελαστικού). Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, τρύπες με διάμετρο, έως και πέντε χιλιοστά, μπορούν να σφραγιστούν με ασφάλεια, επιτρέποντας, έτσι, να διορθωθεί αμέσως, περίπου το 80% των τρυπημάτων. Επίσης, δεν χρειάζεται εφεδρικό ελαστικό, γεγονός που εξοικονομεί βάρος και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αυτονομίας.

Η Continental προμηθεύει με ελαστικά 7 από τους 10 πιο επιτυχημένους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Στην Ευρώπη, η Continental είναι ο εγκεκριμένος προμηθευτής ελαστικών πρώτης τοποθέτησης, για 5 κατασκευαστές, οι οποίοι συγκεντρώνουν τον πιο μεγάλο όγκο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία. Στην Ασία, στον Ειρηνικό και στην Αμερική, η Continental προμηθεύει τρεις από τους 5 κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, που έχουν τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής.

Το EcoContact 6 Q διατίθεται στην ελληνική αγορά, μέσω του επίσημου δικτύου εμπόρων ελαστικών Continental, που μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.continental-tires.gr/car/dealer-locator. Τα πιο κάτω προϊόντα και διαστάσεις έχουν εγκριθεί για τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης στο Volkswagen ID.Buzz, σε διάφορες χώρες: EcoContact 6 Q, 235/55 R19 105T XL / EcoContact 6 Q, 255/50 R19 107T XL / EcoContact 6 Q, 235/50 R20 104T XL / EcoContact 6 Q, 265/45 R20 108T XL.