Τα SUV μοντέλα είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία αυτοκίνητων, αφού μπορούν να πάνε παντού ανεξαρτήτως οδοστρώματος και συνθηκών. Ποιος είπε όμως ότι δε μπορούν να βελτιωθούν και να δώσουν παραπάνω πράγματα από τα συνηθισμένα. Η Manhart είναι ένας γερμανικός οίκος βελτιώσεων και αποφάσισε να πειράξει τη Mercedes-AMG GLC 63 S Coupe.

Φυσικά, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό τόσο εμφανισιακά, όσο και μηχανικά. Σύμφωνα με τους Γερμανούς κάτω από το καπό παραμένει ο V8 κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ όμως από 510 ίππους να έχει ανέβει στους 700 βελτιώνοντας αισθητά τα νούμερα. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα πειράχτηκε το 9τάχυτο κιβώτιο, καθώς και οι υπερσυμπιεστές, οι εισαγωγές αέρα και φυσικά το Intercooler.

Επιπλέον, έχει αλλάξει το σύστημα τροφοδοσίας, καθώς και το σύστημα εξάτμισης που έχει αλλάξει εξ ολοκλήρου. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21” δίνουν μια άλλη αίσθηση, αφού ανεβαίνοντας στο κάθισμα του οδηγού νιώθεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα θηρίο. Το ανθρακί χρώμα με τις κίτρινες λεπτομέρειες κάνουν την AMG GLC 63 S Coupe να είναι εντελώς διαφορετική από τα συνηθισμένα. Όσοι θέλετε να αποκτήσετε αυτό το θηρίο θα πρέπει να βιαστείτε, αφού είναι άγνωστο πόσα κομμάτια θα δημιουργηθούν. Όσο για την τιμή; Το κόστος φτάνει τα 140.000€. Όπως και να έχει πάντως, αξίζει και με το παραπάνω.