Το 1998 η Toyota ανακοίνωνε πως θα βγάλει στην αγορά ένα νέο μοντέλο με την ονομασία Yaris, το οποίο θα έπαιρνε τη θέση του αγαπημένου Starlet. Από τότε πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια και το Yaris έχει αγαπηθεί από το αγοραστικό κοινό, με τις πωλήσεις να ανεβαίνουν συνεχώς. Με αφορμή αυτό οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν πως θα δημιουργήσουν ένα επετειακό μοντέλο με την ονομασία Yaris Y20.

Το Y20 θα διαθέτει το πρώτο χρυσό χρώμα που είχε το Yaris του 1998, όμως αυτή τη φορά θα υπάρχει και δεύτερο χρώμα στην οροφή, το οποίο θα είναι το σκούρο γκρι. Η διχρωμία αλλάζει και τη μάσκα, τους προβολείς ομίχλης και τα καπάκια των καθρεπτών, ενώ η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, με 10 ακτίνες και σκούρο γκρι χρωματισμό. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή της οροφής και το λογότυπο Y20 που κάνει το μοντέλο να ξεχωρίζει αμέσως.

Στο εσωτερικό συνεχίζεται το σκούρο γκρι χρώμα, το οποίο εφαρμόζεται στην κεντρική κονσόλα, στο τιμόνι και στα καθίσματα. Αυτό όμως που είναι το πιο σημαντικό είναι το νέο σύστημα πολυμέσων, το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στην επιθυμία των ανθρώπων να διατηρούν πάντα συνδεδεμένες τις επαφές τους. Η λειτουργία γίνεται μέσω της κεντρικής οθόνης αφής και συνδέει αμέσως το Smartphone κάνοντας παιχνίδι τη λειτουργία του.

Το σύστημα διαθέτει καθαρό και απλό σχεδιασμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλοηγός με δυνατότητα σύνδεσης με Smartphone  και λειτουργεί με φωνητικές εντολές, μέσω ενός νέου μικροφώνου και ενός αποκλειστικού κουμπιού. Για τα μηχανικά μέρη δε δόθηκαν λεπτομέρειες, αλλά δεν πιστεύουμε πως θα υπάρξει κάποια έκπληξη, με κάτι καινούργιο.

Το Toyota Yaris Y20 παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που έγινε στο Παρίσι 4 με 14 Οκτωβρίου. Μπορεί μηχανικά να μην έχει κάτι καινούργιο να παρουσιάσει, όμως πάντα θα παραμένει το αγαπημένο Yaris του κοινού σε όποια μορφή κι αν είναι. Το μόνο που μένει είναι να το δούμε από κοντά και να μάθουμε τις τιμές του.