Το Mitsubishi Pajero έχει γράψει τη δική του ιστορία στην αυτοκίνηση. Το δυναμικό SUV της ιαπωνικής μάρκας θα σταματήσει να πωλείται στη χώρα της Ιαπωνίας από τον Αύγουστο. Για αυτό το λόγο οι μηχανικοί της Mitsubishi δημιούργησαν μια ειδική έκδοση με την ονομασία Pajero Final Edition.

Η ειδική αυτή έκδοση περιλαμβάνει ηλιοροφή, ράγες οροφής, πίσω αεροτομή, κάλυμμα ρεζέρβας και λασπωτήρες. Στο εσωτερικό φυσικά η πολυτέλεια δείχνει τα σημάδια της με τα ηλεκτρικά δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι και το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων. Η έκδοση είναι 8θέσια, αλλά μπορεί να μικρύνει ανάλογα με το πόσους επιβάτες θέλει στο αυτοκίνητο ο οδηγός, μεγαλώνοντας αυτόματα ο χώρος αποσκευών.

Το Mitsubishi Pajero Final Edition μηχανικά τροφοδοτείται από τον Diesel κινητήρα χωρητικότητας 3,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 44,9 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Mitsubishi με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να βιαστεί και να οργανώσει άμεσα ένα ταξίδι μέχρι τη μακρινή Ιαπωνία, αφού το Mitsubishi Pajero Final Edition θα πωληθεί μόνο εκεί και μόλις σε 700 κομμάτια. Όσο για την τιμή υπολογίστε περίπου 37.000€. Εμείς πάντως θα θέλαμε να το δούμε από κοντά.