Η Lotus παρουσίασε μια συλλεκτική έκδοση της Elise, με άρωμα από την F1 για να γιορτάσει τα 70 χρόνια της ιστορίας της. Η πλήρη ονομασία της νέας έκδοσης είναι Lotus Elise Classic Heritage Editions. Τα τέσσερα διαφορετικά “κοστούμια” φέρνουν έντονες μνήμες από τα χρόνια που η Lotus βρισκόταν στην F1. Σίγουρα ένα τέτοιο αυτοκίνητο μόνο απαρατήρητο δε μπορεί να περάσει, πόσο μάλλον όταν έχει κάνει και με το βασιλιά του μηχανοκινήτου αθλητισμού.

Ο πρώτος ειδικός χρωματισμός είναι μαύρο-χρυσαφί και παραπέμπει στο μονοθέσιο 72D της Lotus, με το οποίο ο Emerson Fittipaldi κέρδισε 5 φορές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 το 1972. Ο δεύτερος είναι κόκκινο-άσπρο-χρυσαφί στέλνοντας τη μνήμη στη Lotus Type 49B του 1968 με οδηγό τον Graham Hill. Ο τρίτος συνδυασμός είναι μπλε-κόκκινο-ασημί και θυμίζει την Lotus Type 81 του 1980 που οδήγησαν οι Nigel Mansell, Elio De Angelis και Mario Andretti.

Ο τελευταίος συνδυασμός είναι μπλε-άσπρο και μας φέρνει στο μυαλό την επιβλητική Type 18 του 1960, την οποία οδήγησε ο Sir Stirling Moss, κερδίζοντας την πρώτη Pole Position και νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 του 1960 στο GP του Μονακό. Από πλευράς εξοπλισμού περιλαμβάνονται κλιματισμός, Cruise Control, ψηφιακό ραδιόφωνο με 4 ηχεία, εξάτμιση τιτανίου και μαύρες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου.

Οι Βρετανοί μας εξέπληξαν ευχάριστα με τη συγκεκριμένη έκδοση, αφού είναι μια από τις εκδόσεις που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και γρήγορα θα αποκτήσουν συλλεκτική αξία. Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να κανονίσει ένα ταξίδι μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία και θα πρέπει να βιαστεί, αφού θα κατασκευαστούν μόλις 100 κομμάτια. Όσο για την τιμή; Αυτή ορίστηκε στις 46.250£ ή στα 52.896€.