Στην αυτοκίνηση εισέρχεται μια νέα ελληνική εταιρεία. Πρόκειται για την Spyros Panopoulos Automotive, η οποία δημιούργησε ένα νέο Hyper Car με την ονομασία Chaos. Κυριολεκτικά το νέο μοντέλο θέλει να προκαλέσει Chaos και φυσικά μπορεί. Μπορεί τα κεφάλαια για την κατασκευή του να έρχονται από funds του εξωτερικού, όμως το αυτοκίνητο είναι ελληνικής κατασκευής.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες πρόκειται για ένα υπεραυτοκίνητο με πολύ επιθετικό σχεδιασμό. Το μήκος του φτάνει τα 5,05 μέτρα, το πλάτος τα 2,06 μέτρα, το ύψος τα 1,12 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,85 μέτρα. Το συνολικό βάρος φτάνει τα 1.388 κιλά, αλλά ανάλογα το τι θα έχει επάνω μπορεί να μειωθεί στα 1.272 κιλά.

Η κατασκευή του αμαξώματος είναι από Zylon, ανθρακονήματα, μαγνήσιο και τιτάνιο. Οι ζάντες τιτανίου μεγέθους 21” μπροστά και 22” πίσω είναι ψηφιακά εκτυπωμένες, ενώ στο πίσω μέρος εντυπωσιάζει η διπλή απόληξη της εξάτμισης που βρίσκεται στο κέντρο.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δίχρωμα bucket καθίσματα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Το τιμόνι είναι εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει, ενώ οι δύο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Μηχανικά το Chaos τροφοδοτείται από το V10 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να προσφέρεται σε δύο εξωπραγματικές εκδόσεις. Η πρώτη αγγίζει τους 2.048 ίππους και η δεύτερη φτάνει στον εντυπωσιακό αριθμό των 3.064 ίππων. Η μέγιστη ροπή φτάνει τα 141,6 κιλά για την πρώτη περίπτωση, ενώ στη δεύτερη αγγίζει τα 202,2 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 1,9”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 500 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς σε αναλογία 35/65, μέσω του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων των 7 ή των 8 σχέσεων.

Στην έκδοση των 2.048 ίππων τα πιστόνια και οι μπιέλες θα είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, ενώ στην έκδοση με τους 3.064 ίππους τα πιστόνια κατασκευάζονται από κεραμικό υλικό, ενώ οι μπιέλες από ανθρακονήματα. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από κεραμικούς δίσκους 422 χιλιοστών μπροστά και 416 χιλιοστών πίσω, ενώ στην πιο ισχυρή έκδοση θα είναι 452 και 426 χιλιοστά αντίστοιχα.

Όπως ανακοίνωσε η SP Automotive θα κατασκευαστούν 20 κομμάτια για κάθε Ήπειρο. Όσο για την τιμή; Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο για ένα τέτοιο Hyper Car είναι πολύ υψηλή, αφού η βασική έκδοση κοστολογείται στα 5.500.000€, ενώ η πιο ισχυρή έκδοση αγγίζει το αστρονομικό νούμερο των 12.500.000€. Φυσικά, αυτοί που θα το αποκτήσουν εννοείται πως θα μπορούν να το στηρίξουν οικονομικά, με ότι αυτό συνεπάγεται, αν και όπως φαίνεται πολύ γρήγορα θα γίνουν συλλεκτικά. Εμείς ευχόμαστε η SP Automotive να γίνει μια εταιρεία που θα ανεβάσει την ελληνική σημαία ακόμα ψηλότερα.