Το Passat είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στις ευρωπαϊκές αγορές με κύρια αυτή της Γερμανίας. Όμως όπως φαίνεται η Volkswagen πήρε την απόφαση να σταματήσει τις πωλήσεις της Sedan έκδοσης του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό έγινε εξ αιτίας των πωλήσεων της έκδοσης Station Wagon που είναι περισσότερες, αλλά και το ότι οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν ένα νέο μοντέλο.

Παρόλα αυτά όμως όπως φαίνεται δε θα μείνουν μόνο εκεί, αφού ανακοίνωσαν και στην Αμερική την ολοκλήρωση των πωλήσεων μέσα στο 2022, με την τελευταία έκδοση Passat Limited Edition σταματώντας ουσιαστικά τις πωλήσεις του Passat Sedan. Παρόλα αυτά το μοντέλο δε θα πάψει να υπάρχει, αφού ετοιμάζεται η 9η γενιά, η οποία στη Γηραιά Ήπειρο θα πωλείται μόνο στην έκδοση Station Wagon.

Εκτός όμως από τη νέα γενιά του Passat, θα υπάρξει και το νέο Aero B. Πρόκειται για ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό Sedan μοντέλο, όπου οι ιθύνοντες της Volkswagen θα ρίξουν όλο το βάρος της προώθησης σε αυτό. Φυσικά, εκτός του Passat, θα έχει και αυτό Station Wagon έκδοση, με το ντεμπούτο να αναμένεται στα τελειώματα τους έτους ή στις αρχές του 2023.

Όπως και να έχει βλέπουμε πως κλασσικά μοντέλα που είχαμε μάθει εδώ και δεκαετίες να κυκλοφορούν στην αγορά ή αλλάζουν ή μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού όπως φαίνεται η ηλεκτροκίνηση δε φέρνει μόνο αλλαγές στις κινητήριες μονάδες, αλλά και στα μοντέλα.