Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια είδηση που ανέφερε πως η SEAT θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκίνητων. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε τους ιθύνοντες της ισπανικής εταιρείας, με αποτέλεσμα ο Thomas Schafer να αντιδρά άμεσα με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen ανέφερε πως η SEAT είναι πιο ισχυρή από ποτέ με τη ζήτηση των μοντέλων της να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και πως υπάρχει μια αύξηση των πωλήσεων κατά 18% από την αρχή του έτους.

Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 200.000 οχήματα, με τους υποψήφιους αγοραστές να προτιμούν τα Ibiza, Arona και Leon. Εκτός όμως από τους συμβατικούς κινητήρες υπάρχουν και οι PHEV εκδόσεις του Leon που μπορούν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο των αριθμό των πωλήσεων. Μακροπρόθεσμα, μπορεί η SEAT να προσφέρει νέες μορφές κινητικότητας, ενώ ήδη υπάρχει το εγχείρημα του SEAT Mo.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen συνέχισε τονίζοντας πως η CUPRA έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη και πως όλο το μέλλον είναι δικό της. Σε μόλις 5 χρόνια που λειτουργεί η εταιρεία ξεχωριστά από τη SEAT έχει ξεπεράσει τις 400.000 αυτοκίνητα, με τα 150.000 από αυτά να έχουν παραδοθεί μέσα στο 2023. Αυτό το γεγονός την καθιστά μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη. Τέλος, ο Schafer συμπλήρωσε πως το μέλλον ανήκει στη SEAT και την CUPRA κάτω από τη σκέπη του ομίλου της Volkswagen.