Η Alfa Romeo 33 Stradale είναι ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει τη δική του ιστορία. Μπορεί η κατασκευή του να ήταν περιορισμένη και να σταμάτησε το 1969, όμως σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα πρόλαβε να γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα αυτοκίνητα της εποχής. Ο V8 κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων απέδιδε 230 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή έφτανε τα 21 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 6”, ενώ η τελική ταχύτητα έφτανε τα 230 χλμ/ώρα.

Τώρα η Alfa Romeo δημιούργησε τη νέα 33 Stradale, η οποία αναμένεται να ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα ακόμα και από τον προκάτοχο της. Το νέο Supercar των Ιταλών υπόσχεται ταχύτητα, δύναμη και απόλυτη ασφάλεια. Φυσικά, είναι εξ ολοκλήρου ιταλικό, αφού η σχεδίαση, η εξέλιξη και η παραγωγή γίνεται στην Ιταλία. Η κατασκευή του αμαξώματος προσπαθεί να έρθει όσο πιο κοντά γίνεται με το παλιό μοντέλο, αλλά με νέα υλικά.

Τα μεγάλα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας δένουν αρμονικά με τη μάσκα και τις νευρώσεις στο καπό. Η επιθετική σχεδίαση συνεχίζεται με τους αεραγωγούς στα πλαϊνά, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, ο διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα επάνω κάτι που δίνει μια εντελώς διαφορετική αίσθηση, ενώ το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δίχρωμα πορτοκαλί-μαύρα δερμάτινα καθίσματα, ενώ η διχρωμία συνεχίζεται τόσο στο τιμόνι, όσο και στο ταμπλό. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ο επιλογέας ταχυτήτων και οι διακόπτες που υπάρχουν δίπλα στον οδηγό θυμίζουν κάτι από τα παλιά, ενώ υπάρχουν και τα πεντάλ αλουμινίου. Επιπλέον, το τιμόνι και αυτό θυμίζει κάτι από τα παλιά, αφού δε διαθέτει χειριστήρια, ενώ έχει paddle shift για πιο γρήγορές αλλαγές ταχυτήτων.

Μηχανικά η νέα 33 Stradale τροφοδοτείται από το V6 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 620 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 3”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 333 χλμ/ώρα. Για να σταματήσει το αυτοκίνητο χρησιμοποιούνται τα κεραμικά φρένα της Brembo, όπου από τα 100 χλμ/ώρα στο 0 απαιτούνται λιγότερα από 30 μέτρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Πέρα από τον κινητήρα βενζίνης οι Ιταλοί ανακοίνωσαν πως θα υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 750 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 137,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 2,5”, ενώ οι πληροφορίες θέλουν η μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 450 χιλιόμετρα.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να κοιτάξουν για κάτι διαφορετικό, αφού οι Ιταλοί ανακοίνωσαν πως τα 33 κομμάτια που θα δημιουργηθούν έχουν ήδη προπωληθεί. Μπορεί η νέα Alfa Romeo 33 Stradale να είναι για ελάχιστους, όμως όσοι τις δουν να κυκλοφορούν στους δρόμους θα τις απολαύσουν με το παραπάνω.