Η γαλλική Renault παρουσίασε τα νέα της μοντέλα Kwid και Kwid Racer στην έκθεση αυτοκινήτου που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Το νέο μοντέλο ήδη έχει ξεπεράσει τις 90.000 παραγγελίες στην αγορά της Ινδίας και όπως όλα δείχνουν αυτός ο ρυθμός θα συνεχιστεί. Το Kwid είναι ένα SUV που χρειάζεται οποιοσδήποτε που είναι λάτρης της φύσης και προτιμά της εκτός δρόμου διαδρομές.

renault kwid racer 2Με τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, το φαρδύ μετατρόχιο, τους κοντούς προβολείς και το ειδικά σχεδιασμένο σχήμα των ελαστικών του, το Kwid είναι ένα από τα μοντέλα που στη Renault πιστεύουν πως θα βάλουν τη βάση για το μέλλον των γαλλικών μοντέλων. Το Kwid Racer ανήκει σε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία αυτοκινήτων διαθέτοντας ζάντες αλουμινίου 18”, και ελαστικά χαμηλού προφίλ, ενώ δυναμώνει αρκετά με την ειδική αεροδυναμική και το Roll Cage. Επιπλέον, η εμφάνιση είναι εντυπωσιακή με τα LED φωτιστικά σώματα σε σχήμα C.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα με Alcantara, ενώ στο μαύρο χρώμα που είναι το βασικό υπάρχουν κόκκινες πινελιές, που δίνουν μια διαφορετική αίσθηση. Στην κεντρική κονσόλα η οθόνη που υπάρχει μπορεί να δείξει μέχρι και τη τηλεμετρία του μοντέλου για να έχει ο οδηγός ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια. Η έκπληξη έρχεται όμως στο μηχανικό κομμάτι, αφού οι Γάλλοι αποφάσισαν να εφοδιάσουν το μοντέλο τους με έναν κινητήρα μόλις 1.000 κ.εκ. Ο κινητήρας συνεργάζεται με το νέο αυτοματοποιημένο 5τάχυτο Gear Box Easy – R της Renault. Με αυτό τον τρόπο μειώνει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου.

renault kwid 1Τα νέα Renault Kwid και Kwid Racer όπως ανακοίνωσαν οι Γάλλοι, δεν προβλέπονται προς το παρόν για την ευρωπαϊκή αγορά, όμως αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει αν υπάρξει ζήτηση και ενδιαφέρον. Μπορεί να μην ονομαστεί Kwid και να πάρει σάρκα και οστά με άλλο όνομα, προκείμενου να το δούμε και στη Ευρώπη, όμως ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο.