Η Porsche εδώ και λίγο καιρό έχει παρουσιάσει τη σπάνια Porsche 911 Sport Classic. Και εκτός ότι θα είναι σπάνια αναμένεται να γίνει και ανάρπαστη, αφού όπως έχουν ανακοινώσει οι Γερμανοί θα κυκλοφορήσουν μόλις 1.250 κομμάτια. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η όψη της που θυμίζει κάτι από τα παλιά, αφού φέρνει αρκετά στην 911 του 1972.

Εξωτερικά υπάρχει η κλασσική εμφάνιση της 911, με τα οβάλ LED φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή, τα LED φωτιστικά σώματα με την κόκκινη λεπτή γραμμή που τα ενώνει από τη μια άκρη στην άλλη και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Επιπλέον, υπάρχει και η διπλή διακοσμητική λωρίδα που βρίσκεται στο καπό και στον ουρανό του αυτοκινήτου.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα χρώματα που είναι τα Black Metallic, Agate Grey Metallic, Gentian Blue Metallic και Sport Grey Metallic. Εσωτερικά ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα που συνδυάζονται με το καρό ύφασμα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Επιπλέον, υπάρχει και η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το δέρμα στο ταμπλό, αλλά και το ειδικό ταμπελάκι με την αρίθμηση του κάθε οχήματος.

Μηχανικά η 911 Sport Classic τροφοδοτείται από τον 6κύλινδρο Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3,7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 550 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ υπάρχει και η ενεργή ανάρτηση της Porsche (PASM). Τέλος, η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 10 χιλιοστά

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν, αφού στη χώρα μας από τα 1.250 συνολικά κομμάτια αναμένονται να βρεθούν λιγότερα από 10. Όσο για την τιμή; Αυτή θα είναι για λίγους, αφού η 911 Sport Classic κοστολογείται στα 402.700€. Σίγουρα, η τιμή της είναι αρκετά υψηλή, αλλά αξίζει και με το παραπάνω.