Η πολυτέλεια των καθισμάτων στα αυτοκίνητα αποτελεί προνόμιο των ενήλικων επιβατών. Η Volvo όμως φαίνεται πως για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί στα συστήματα ασφαλείας, δημιουργώντας ένα ειδικό κάθισμα πολυτελείας για τα παιδιά. Το κάθισμα, το οποίο προς το παρόν είναι σε πρωτότυπη μορφή, ονομάζεται Excellence Child Seat και παρουσιάστηκε από τους Σουηδούς στο XC90.

volvo seat 2Το παιδικό κάθισμα αντικαθιστά το κάθισμα του συνοδηγού, έχοντας τη δυνατότητα περιστροφής, προκειμένου ο γονέας να διευκολύνεται, τόσο για την τοποθέτηση του παιδιού, όσο και για την ασφάλειά του. Κάτω από το κάθισμα υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι για όλα τα πράγματα που χρειάζεται ένα μωρό, καθώς και ειδική θερμαινόμενη βάση που διατηρεί το μπιμπερό σε κατάλληλη θερμοκρασία.

Επιπλέον, το καινοτόμο παιδικό κάθισμα διαθέτει τέτοια κατασκευή που επιτρέπει στο μωρό να κοιμάται ήσυχο, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο δεχτεί τις αναταράξεις του κακού οδοστρώματος. Το σύστημα διευκολύνει, τόσο τον οδηγό, όσο και τους επιβάτες να είναι σίγουροι για την ασφάλεια του μωρού. Μπορεί ακόμα να βρίσκεται σε πρωτότυπη μορφή, ωστόσο η Volvo για μια ακόμα φορά πρωτοτυπεί, δείχνοντας το πόσο την ενδιαφέρει η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών.