Η Mercedes-AMG GT είναι γνωστή σε όλους μας. Το Super Car της γερμανικής φίρμας κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση με την πλήρη ονομασία να είναι Mercedes-AMG GT Black Series. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας είναι η πιο ισχυρή εργοστασιακή AMG GT που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Από τις φωτογραφίες φαίνεται να είναι η πιο εντυπωσιακή έκδοση που έχουμε δει.

Η κατασκευή της είναι από ανθρακονήματα με το βάρος να μειώνεται, αφού τα κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν είναι περισσότερα από κάθε άλλο μοντέλο της σειράς. Η οροφή, η πίσω πόρτα, ο άξονας μετάδοσης, αλλά και το πλαίσιο έχουν κομμάτια από ανθρακονήματα. Τα ανοίγματα στο καπό ψύχουν καλύτερα τον κινητήρα, ενώ η εμφάνιση είναι πολύ επιθετική. Η μαύρη μεγάλη πίσω αεροτομή δίνει περισσότερη σταθερότητα, ενώ η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης την κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα bucket σπορ καθίσματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα και αυτά από ανθρακονήματα, ενώ τα Roll Cage βρίσκονται πίσω παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν πιο εύκολη του οδηγού, αν και όταν έχεις στα χέρια σου ένα τέτοιο αυτοκίνητο για οδήγηση ίσως αυτά να είναι και αδιάφορα.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 720 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 81,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,2”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ/ώρα. Για να επιτευχθούν όλα αυτά χρειάστηκαν οι παρεμβάσεις στο στρόφαλο, στους εκκεντροφόρους, στο σύστημα εξάτμισης, ενώ υπάρχει μεγαλύτερο Turbo και μεγαλύτερα ψυγεία.

Η νέα Mercedes-AMG GT Black Series διαθέτει ανάρτηση ηλεκτρονικά ελεγχόμενη με Coilover αμορτισέρ, κεραμικά φρένα, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης του κάμπερ εμπρός και πίσω, όπως και της σκληρότητας της πίσω αντιστρεπτικής. Οι μαύρες ακτινωτές ζάντες αλουμινίου συνδυάζονται με τα ελαστικά Pilot Sport Cup 2 R της Michelin, με μαλακή ή σκληρή γόμα.

Μπορεί η νέα Mercedes-AMG GT Black Series να είναι για λίγους, όμως όσοι την αποκτήσουν θα μπορούν να κάνουν αυτά που πραγματικά ονειρεύονται. Τώρα για τους υπόλοιπους, τους απλούς θεατές του συγκεκριμένου μοντέλου, παραμένει το χάρμα ιδέσθαι. Και να μην υπάρχει η δυνατότητα της οδηγικής απόλαυσης, σίγουρα περιμένουμε αυτήν των οφθαλμών.