Όταν η Toyota αποκάλυψε το GR Yaris (Toyota GR Yaris) οι περισσότεροι ενθουσιάστηκαν, αφού 261 ίπποι σε ένα Yaris είναι ότι πρέπει για ένα μικρό, γρήγορο και εντυπωσιακό μοντέλο. Μετά το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών για το GR Yaris, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να δημιουργήσουν και το GR Corolla, που αυτομάτως θα την κάνει την πιο ισχυρή Corolla της ιστορίας.

Ουσιαστικά κάτω από το καπό θα κρύβεται ο Turbo 3κύλινδρος κινητήρας G16E-GTS, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 261 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 37,7 κιλά. Στο κινητήρα η κυλινδροκεφαλή, οι βαλβίδες και το μπλοκ είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του WRC 2, κάτι που δείχνει και τις αγωνιστικές προδιαγραφές της.

Η κίνηση όπως και στο GR Yaris μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ λογικά θα διαθέτει αναρτήσεις με γόνατα McPherson μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Φυσικά, για όσους ενδιαφέρονται για δυνατές αναμετρήσεις αναμένεται να κοντραριστεί με τα Huyndai i30 N, Volkswagen Golf GTI και Ford Focus ST.

Σίγουρα η ισχυρότερη Corolla αναμένεται να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού αμέσως. Άλλωστε οι Ιάπωνες γνωρίζουν πολύ καλά πώς να βελτιώνουν τα αυτοκίνητα τους. Βέβαια τα στοιχεία λένε πως η κυκλοφορία της αναμένεται το 2023, όποτε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή.