Η Dahler είναι ένας βελτιωτικός οίκος αυτοκινήτων με έδρα την Ελβετία. Η εξειδίκευση που έχει στη βελτίωση της BMW M2 είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά στα χέρια της βρέθηκε μια BMW M2 CS και σύμφωνα με τους Ελβετούς γίνεται το πιο δυνατό M2 που έχει βελτιωθεί μέχρι σήμερα.

Για τον κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων οι Ελβετοί δημιούργησαν δύο πακέτα αναβάθμισης με το πρώτο να είναι το Stage 1 και το δεύτερο το Stage 2. Το Stage 1 ανεβάζει τη μέγιστη ισχύ από 444 ίππους στους 513, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 71,3 κιλά. Για όποιον δεν αρκείται σε αυτό υπάρχει και το Stage 2, το οποίο περιλαμβάνει ένα νέο διπλό υπερσυμπιεστή που αυξάνει τη μέγιστη ισχύ στους 542 ίππους και τη μέγιστη ροπή στα 75,4 κιλά.

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο αυξήθηκε η τελική ταχύτητα και μειώθηκε ο χρόνος της επιτάχυνσης. Έτσι το 0-100 επιτυγχάνεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων σε 4”, ενώ με το DCT των 7 σχέσεων σε 3,8”, με την τελική ταχύτητας να αγγίζει τα 302 χλμ/ώρα. Βέβαια, στην Ελβετία και μόνο υπάρχει ο περιοριστής που φτάνει τα 280 χλμ/ώρα.

Επιπλέον, η BMW M2 CS της Dahler διαθέτει νέο σύστημα εξάτμισης, αναρτήσεις Coilover, χαμηλωμένα ελατήρια και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, με ελαστικά της Michelin, τα οποία προσφέρονται και σε διαφορετικούς χρωματισμούς. Για όσους προτιμούν να το βάζουν και στην πίστα υπάρχουν τα αγωνιστικά καθίσματα, αλλά και το Roll Cage.

Σίγουρα το να έχει κάποιος ένα τόσο γρήγορο BMW M2 CS είναι ότι καλύτερο για τον ίδιο, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα το χαρεί. Τώρα για όλους εμάς τους υπόλοιπους εκτός από το οπτικό κομμάτι, το άκουσμα του κινητήρα και της εξάτμισης είναι σίγουρο πως θα μας εξιτάρει. Εσείς τι λέτε;