Μεγαλώνει η γκάμα των εκδόσεων του Volvo XC40, με δύο νέα υβριδικά συστήματα. Το σουηδικό SUV πλέον θα διαθέτει το νέο υβριδικό σύνολο T4 plug-in, το οποίο θα αντικαταστήσει τους κινητήρες βενζίνης T4 και T5. Η πλήρης ονομασία του είναι XC40 Recharge Plug-in Hybrid T4, ενώ θα υπάρχουν δύο επίπεδα εξοπλισμού τα R-Design και Inscription.

Και τα δύο σύστημα τροφοδοτούνται από τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 127 ίππους και από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 81 ίππους. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει τους 194 ίππους, με τη μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή να είναι μόλις 2,1 λίτρα/100χλμ, ενώ εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 47 γρ/χλμ. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 10,7 kWh, προσφέρει μεγίστη αυτονομία μόνο με τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα 43 χιλιομέτρων.

Για όσους δεν αρκούνται υπάρχει και το πιο δυνατό σύστημα, όπου η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 246 ίππους και υπόσχεται μεγαλύτερη αυτονομία, αφού διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία λιθίου. Παράλληλα θα υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης, ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, όπως και στην πρώτη περίπτωση.

Τα μοντέλα με τους νέους κινητήρες θα είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο, με τις παραγγελίες να είναι ήδη ανοιχτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στη Μεγάλη Βρετανία η έκδοση με τους 194 ίππους θα ξεκινά από 39.130£ ή 43.402€, ενώ η έκδοση με τους 246 ίππους θα ξεκινά από 39.475£ ή 43.785€. Μπορεί όσο προχωράμε να αποκτούν σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα ηλεκτροκινητήρες, αλλά είναι σίγουρο πως η αξιοπιστία της Volvo θα παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Άλλωστε αυτό είναι το σλόγκαν των Σουηδών.