Η πανίσχυρη επετειακή Lotus Evija Fittipaldi

Η Lotus δημιούργησε μια νέα ειδική έκδοση που ξεπερνά κάθε φαντασία. Πιο συγκεκριμένα οι Βρετανοί παρουσίασαν τη Lotus Evija Fittipaldi, η οποία αποτίει φόρο τιμής στον Emerson Fittipaldi, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών, αλλά και αυτό των Κατασκευαστών το 1972 στη Formula 1, με την Lotus Type 72.

Το νέο μοντέλο είναι αμιγώς ηλεκτρικό και η ιπποδύναμη του συναρπάζει, ενώ θα κυκλοφορήσει σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. 8 θα είναι τα κομμάτια που θα κατασκευαστούν, σε μαύρο χρώμα με χρυσαφί λεπτομέρειες, ενώ δύο θα έχουν στην οροφή την υπογραφή του Βραζιλιάνου πιλότου. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με μαύρες ζάντες αλουμινίου και το χρυσαφί φινίρισμα, ενώ υπάρχουν και οι μαύρες-χρυσαφί δαγκάνες των φρένων. Παράλληλα θα υπάρχει και το νούμερο 8 στο αμάξωμα που είχε ο Emerson Fittipaldi στο μονοθέσιο του τότε.

Στο εσωτερικό του δεσπόζουν τα bucket καθίσματα, ενώ το τιμόνι δεν είναι στρογγυλό όπως έχουμε συνηθίσει. Στο τιμόνι υπάρχουν χειριστήρια, ενώ από πίσω του βρίσκεται η ψηφιακή οθόνη με τον πίνακα οργάνων. Τα πεντάλ είναι σε χρυσαφί χρώμα, ενώ οι χρυσαφί λεπτομέρειες συνεχίζουν στους αεραγωγούς. Επιπλέον, υπάρχει και η υπογραφή του Emerson Fittipaldi. Ο επιλογέας ταχυτήτων είναι στρογγυλός, ενώ υπάρχει και του κουμπί Start & Stop.

Μηχανικά η εξωπραγματική Lotus Evija Fittipaldi τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 2.000 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 173,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 3”, το 0-300 σε λιγότερο από 9”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα. Η μέγιστη αυτονομία με βάση τον κατασκευαστή είναι 402 χιλιόμετρα.

Όπως αναφέραμε θα υπάρξουν μόλις 8 κομμάτια, τα οποία θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Lotus στο Hethel της Μεγάλης Βρετανίας. Μπορεί η τιμή να μην έχει γνωστή, όμως είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως και τα 8 θα γίνουν ανάρπαστα. Εμείς πάντως ένα θα το θέλαμε. Εσείς;