Η Cadillac έφερε στην παραγωγή εδώ και λίγο καιρό τη νέα Cadillac CTS, η οποία σύμφωνα με τους Αμερικάνους είναι η πιο ώριμη στην ιστορία του μοντέλου. Με τη πρώτη ματιά ξεχωρίζει κανείς τις αλλαγές στο εμπρός μέρος, με τη νέα μάσκα, τα χρωμιομένα μέρη, το νέο σήμα της εταιρείας και φυσικά τα ολοκαίνουργια φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος και εδώ τα φωτιστικά σώματα τραβούν τα βλέμματα, μαζί με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

cadillac cts 3Δύο είναι οι χρωματικές επιλογές για τον υποψήφιο αγοραστή Crystal White Tricoat και Dark Adriatic Blue Metallic, ενώ το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” ή προαιρετικά με αυτές των 18 ή 19”. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέοι χρωματισμοί, ενώ μαζί προσφέρεται το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας CUE, με σύνδεση 4G LTE μαζί με Wi – Fi και ασύρματη φόρτιση του κινητού.

Μηχανικά τρεις είναι οι επιλογές που προσφέρονται. Η πρώτη αφορά στον turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 272 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 40,7 κιλά. Η δεύτερη επιλογή αφορά στον V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 321 ίππους και γη μέγιστη ροπή τα 38 κιλά. Η Τρίτη επιλογή είναι και η πιο ισχυρή με το V6 twin – turbo κινητήρα χωρητικότητας 3,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 420 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 59,4 κιλά.

cadillac cts 2Στην πιο ισχυρή έκδοση το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 4,4”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 277 χλμ/ώρα. Είτε ο δίλιτρος κινητήρας, είτε ο V6 των 3,6 λίτρων, συνεργάζονται άψογα με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο προσφέρει και τα paddle shift στο τιμόνι. Επιπλέον προσφέρεται διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σπορ αναρτήσεις με νέα ελατήρια και αντιστρεπτική δοκό, κοντύτερη κρεμαγιέρα και φρένα της Brembo. Το νέο μοντέλο είναι διαθέσιμο σε Αμερική και Ευρώπη, με τις τιμές να κυμαίνονται ανάλογα του γούστα του καθενός.