Το νέο SUV της Jaguar με την ονομασία F – PACE δοκιμάζεται σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι Βρετανοί. Συγκεκριμένα το μεγάλο μοντέλο της Jaguar μπήκε σε στάδιο δοκιμών από την αποπνικτική ζέστη και τη σκόνη του Ντουμπάι, στον πάγο και το χιόνι της Βόρειας Σουηδίας δείχνοντας πως οι Βρετανοί θέλω να εξαντλήσουν το στάδιο δοκιμών ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες πριν ξεκινήσουν την παραγωγή.

jaguar f-pace 2Για να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του οχήματος ξεκίνησαν δοκιμές στους 50 βαθμούς Κελσίου στο Ντουμπάι, ενώ αμέσως μετά προτιμήθηκαν να συνεχιστούν οι δοκιμές στους -40 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Σουηδία. Ο Andrew Whyman, Διευθυντής Προγράμματος, οχημάτων της Jaguar δήλωσε “Έχουμε αναπτύξει το F – PACE για να προσφέρει τον απόλυτο χειρισμό και τη φινέτσα που απαιτεί η κάθε Jaguar, μαζί με τα εξαιρετικά επίπεδα σε όλες τις επιφάνειες και σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Δείξαμε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξαντλώντας κάθε πιθαμή του F – PACE ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, εξασφαλίζοντας ότι θα ξεπεράσει τις προσδοκίες των πελατών μας σε όλο τον κόσμο”.

Στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Jaguar και της Land Rover στην Arjeplog, της Βόρειας Σουηδίας, οι μέσες θερμοκρασίες του χειμώνα σπανίως υπερβαίνουν τους -15 βαθμούς Κελσίου και συχνά πέφτουν κατακόρυφα στους -40. Εκεί έγιναν δοκιμές 60 χιλιομέτρων, με σκοπό να γίνει έλεγχος στις αναβάσεις, τις κλίσεις, και την τριβή των ελαστικών. Στο Ντουμπάι, οι θερμοκρασίες του περιβάλλοντος μπορεί να υπερβαίνουν τους 50 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά. Όταν τα οχήματα μένουν εκτεθειμένα στο ηλιακό φως, οι θερμοκρασίες στην καμπίνα μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα και τους 70 βαθμούς. Είναι ακριβώς ότι χρειάζεται για να γίνει ο έλεγχος των συστημάτων σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας.

jaguar f-pace 3Όλες αυτές είναι οι πιο εξαντλητικές δοκιμές που έχει κάνει ποτέ η Jaguar σε αυτοκίνητο της. Προφανώς οι Βρετανοί θέλουν απόλυτα να δικαιολογήσουν την ακριβή τιμή των μοντέλων τους, αφού εξαντλούν ακόμα και τις λεπτομέρειες που μπορεί να μη σκεφτεί κάποιον πριν προβεί στην αγορά του. Όπως και να χει, το Jaguar F – Pace πριν καταλήξει στα χέρια των υποψήφιων αγοραστών του πέρασε όλα τα στάδια δοκιμών, ακόμα και τα πιο σκληρά, με απόλυτη επιτυχία δείχνοντας πως είναι το αυτοκίνητο που προσφέρει τα πάντα.