Η Porsche παρουσίασε τις νέες 718 Boxster GTS και 718 Cayman GTS επιστρέφοντας ουσιαστικά στους 6κύλινδρους Boxer κινητήρες. Τα δύο γερμανικά μοντέλα υπόσχονται επιδόσεις, άνεση και απόλυτη ασφάλεια. Εμφανισιακά τα δύο μοντέλα δε ξεφεύγουν από την κλασσική γραμμή που κρατά η γερμανική εταιρεία. Το μαύρο μπροστινό σπόιλερ, οι νέοι προφυλακτήρες και η διπλή απόληξη της εξάτμισης συμπληρώνουν το πάζλ. Οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, με διαστάσεις ελαστικών 235/35 μπροστά και 265/35 πίσω δίνουν μια άλλη αίσθηση.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αμέσως τα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara, τα οποία ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας στο έπακρο. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων θέλουν να προσδώσουν ακόμη περισσότερη πολυτέλεια. Τα διακοσμητικά είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ μπορεί κάποιος να διακρίνει και το λογότυπο GTS στο εσωτερικό.

Μηχανικά και τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με τον 6κύλινδρο Boxer κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 400 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 42,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 4,5”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 293 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Οι νέες Porsche 718 Boxster GTS και 718 Cayman GTS προσφέρουν στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα PASM (Porsche Active Suspension Management), το οποίο μειώνει το ύψος της ανάρτησης από το δρόμο κατά δύο εκατοστά, ενώ υπάρχει και το PTV (Porsche Torque Vectoring που δεν είναι άλλο από το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Επιπλέον, συναντάμε και τα κεραμικά φρένα με τους δίσκους των 350 χιλιοστών μπροστά και των 330 χιλιοστών πίσω.

Η Porsche γνωρίζει πολύ καλά πώς να εξιτάρει υποψήφιους αγοραστές ή ακόμα και αυτούς που έχουν μια Porsche. Φυσικά, η επιστροφή στον 6κύλινδρο κινητήρα είναι ένα από τα θετικά στοιχεία, αφού λογικά θα οδηγηθούμε σε αύξηση των ιπποδυνάμεων μελλοντικά. Η 718 Boxster GTS και η 718 Cayman GTS είναι μόνο η αρχή.