Ο κορυφαίος σχεδιαστής μόδας Harris Reed δημιουργεί ένα μοναδικό σετ ζαντών για το ολοκαίνουργιο πολυτελές SUV Lexus RX, εμπνευσμένο από τις εμβληματικές ρουμπινί παντόφλες της Dorothy από το “The Wizard of Oz”. Η σχεδίαση αποτυπώνει ένα πνεύμα περιπέτειας που μοιράζεται η ταινία και το RX ως όχημα που είναι ιδανικό για το δρόμο.

Οι ζάντες αλουμινίου διαθέτουν Glitter φινίρισμα και φωτισμό LED για να τονίσουν τον εσωτερικό πυρήνα που είναι σε χρώμα ρουμπινί. Το εντυπωσιακό σχέδιο, που παρήχθη από τον Reed και τη Lexus, με άδεια από την Warner Bros. Consumer Products προσφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό από συνηθισμένα.

Ο Harris Reed ανέφερε “Ως σχεδιαστής με βάση το φύλο, πάντα με ενδιέφερε ο δρόμος που έχει μικρότερη διαδρομή. Με τη νέα τολμηρή σχεδίαση του Lexus RX και το κινηματογραφικό κλασικό του Hollywood “The Wizard of Oz”, εμπνεύστηκα από την κυριολεκτική ερμηνεία της επιλογής του δικού σας δρόμου. Μόλις είδα τις παντόφλες με το συγκεκριμένο χρώμα μου ήρθε αμέσως η ιδέα για τις ζάντες στο νέο RX”.

Κατά τη δημιουργία των Ruby Red ζαντών, ο Reed πήρε στιλιστικά στοιχεία από δύο επώνυμα σχέδια καπέλων που δημιούργησε για την πρόσφατη συλλογή του για την άνοιξη του 2023. Το πίσω μέρος των ζαντών είναι κατασκευασμένο από συμπαγές αλουμίνιο, φινιρισμένο με γυαλιστερό σφραγισμένο Glitter. Το κεντρικό λογότυπο της Lexus βρίσκεται σε έναν γυαλισμένο ρουμπινί πυρήνα που ζωντανεύει από τα LED φώτα, ενώ τα λεπτά πτερύγια που ακτινοβολούν αποκαλύπτουν το εσωτερικό κόκκινο χρώμα από διαφορετικές γωνίες.

Σίγουρα, οι εν λόγω ζάντες είναι κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Το θέμα είναι αν θα τις δούμε να τοποθετούνται στο νέο Lexus RX σε μορφή παραγωγής και θα υπάρξει ζήτηση από το υποψήφιο αγοραστικό κοινό, έτσι ώστε να τις δούμε και στους δρόμους.