Η ηλεκτροκίνηση συνεχώς ανεβαίνει στο χώρο της αυτοκίνησης. Από αυτό δε θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε η Maserati. Οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας παρουσίασαν τη νέα Ghibli, η οποία θα διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης. Το νέο μοντέλο είναι πιο ελαφρύ κατά 80 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Εξωτερικά διακρίνεται η μεγάλη μάσκα με την τρίαινα στη μέση, τα LED φωτιστικά σώματα και οι νευρώσεις στο καπό που θέλουν να δώσουν μια αγριάδα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η πολύ μικρή αεροτομή στο πορτμπαγκάζ και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Το πιο έντονο στοιχείο που διαφοροποιεί τις υβριδικές εκδόσεις από τις απλές θα είναι οι μπλε πινελιές που δίνουν όντως έναν άλλο τόνο. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο λευκός πίνακας οργάνων, με τις λευκές βελόνες και η μεγάλη οθόνη αφής μεγέθους 10,1”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο 4κύλινδρος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με μία γεννήτρια-μίζα και ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt. Η μέγιστη ισχύς αγγίζει τους 330 ίππους, ενώ η μεγίστη ροπή φτάνει τα 45,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 255 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το ZF αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Η νέα υβριδική Maserati Ghibli δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα αυτοκίνητα της εταιρίας δείχνοντας το νέο δρόμο θα ακολουθήσει η ιταλική φίρμα. Όλα τα παραπάνω για τη Maserati είναι η αρχή της ηλεκτροκίνησης, αφού αναμένονται στο μέλλον οι υβριδικές εκδόσεις της Quattroporte και της Levante, καθώς και οι αμιγώς ηλεκτρικές GranCoupe και GranCabrio.